Mes turime 441 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4550
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14737
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90767
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Labanoro girininko dukra Europos miškininkų orientacinio sporto čempionė

2012 m. rugpjūčio 11 d.,šeštadienis Nr.61 (1204)

Liepos 31 - rugpjūčio 4 dienomis Druskininkų ir Veisiejų miškų urėdijų miškuose vyko Europos šalių miškininkų orientacinio sporto čempionatas EFOL 2012. Iš Švenčionėlių miškų urėdijos čempionate dalyvavo komanda, kurią sudarė 5 bėgikai ir palaikymo komanda. Į čempionatą vyko du girininkai su šeimomis: Labanoro - Vilmantas Tūba ir Lakajos - Žanas Malčanovas, buvusio ilgamečio Lakajos girininkijos eigulio anūkė Monika Dūdaitė ir ryšių su visuomene specialistė Onutė Gylienė. Čempionatą organizavo Lietuvos miškininkų sąjunga kartu su Aplinkos ministerija, Generaline miškų urėdija ir Druskininkų miškų urėdija. Šis čempionatas nuo 1994 metų rengiamas kasmet vis kitoje Europos šalyje.

Čempionate Druskininkuose dalyvavo 338 dalyviai iš 15 šalių: Baltarusijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Nyderlandų, Norvegijos, Suomijos, Šveicarijos, Švedijos, Vengrijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Čempionato dalyviai buvo suskirstyti į 14 amžiaus kategorijų (nuo 12 iki 70 metų) ir varžosi trijose rungtyse: sprinto, vidutinio nuotolio distancijos ir estafetės. Švenčionėlių urėdijos komanda dalyvavo dviejose rungtyse. Rugpjūčio pirmą dieną Druskininkų mieste ir parke įvyko pirmoji rungtis - sprintas. Šioje rungtyje dalyvavo 338 dalyviai. Varžybų trasos buvo palyginus trumpos nuo 1,6 iki 3,1 km. Druskininkų miesto gatvėse buvo įrengti kontroliniai punktai, tad ir poilsiautojai ir miesto svečiai galėjo stebėti šias varžybas. Pirmą dieną Lietuvos atstovai iškovojo pergales 10 amžiaus grupių. Švenčionėlių miškų urėdijos atstovų tarp jų nebuvo.

Vakarop įvyko oficialus čempionato atidarymas Druskininkų mieste. Pasipuošę savo šalies atributika ir nešini vėliavomis čempionato dalyviai žygiavo pagrindine Druskininkų gatve iki miesto pramogų aikštės. Lietuvos vėliavą nešti patikėta Švenčionėlių miškų urėdijos atstovui Džiugui Malčanovui. Čempionato dalyvius sveikino Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, Generalinės miškų urėdijos prie Aplinkos ministerijos vyriausiasis patarėjas Andrius Vancevičius. Jis palinkėjo, kad miškininkų orientacinis sportas taptų Olimpine sporto šaka. Lietuvos miškininkų sąjungos prezidentas Edmundas Bartkevičius susirinkusiems svečiams palinkėjo gero starto ir gerų pasiekimų ne tik sporte, bet ir miškininkystėje. Čempionato atidarymo šventėje grojo Marijampolės miškų urėdijos medžioklės ragų ansamblis. Po sveikinimų buvo apdovanoti pirmos dienos sprinto rungties nugalėtojai. Susirinkusiai publikai koncertavo šokių ansamblis „Jovaras“.

Antrą dieną čempionatas persikėlė į Ringeliškės miško botaninį-zoologinį draustinį Veisėjų miškų urėdijoje. Čia orientacininkų laukė vidutinio nuotolio distancija, kurios ilgis priklausomai nuo amžiaus kategorijos buvo nuo 1,4 iki 7,3 km. Šią trasą šturmavo 333 sportininkai. Diena pasitaikė labai karšta, tad kovoti trasoje nebuvo lengva. Ir ši diena buvo sėkminga Lietuvos atstovams: vėlgi laimėti medaliai 9 amžiaus kategorijose. Tarp medalininkų buvo ir Švenčionėlių urėdijos atstovė. Tai dešimtmetė Labanoro girininkijos girininko dukra Silvija Tūbaitė. Ji amžiaus grupėje W12 užėmė pirmą vietą ir laimėjo aukso medalį. Silvija sportuoja nuo 2006, kartu su tėvu dalyvavo jau ne viename miškininkų orientacinio sporto čempionate. Sveikinime mūsų jaunąją čempionę. Lauksime naujų pergalių!

Onutė GYLIENĖ
VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistė
 

 
Reklaminis skydelis