Mes turime 614 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:10353
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28774
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:110523
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gerovės konsultantai – Ignalinoje net du, Švenčionyse – nė vieno

2022 m. rugpjūčio 20 d.

Nauja nemokama paslauga Lietuvoje

Lietuva Europos Sąjungoje pirmauja savižudybių skaičiumi, bet psichikos sveikatos priežiūros profesionalų paslaugos gyventojams vis dar sunkiai prieinamos ir brangios. Kuriamas Gerovės konsultantų tinklas turėtų gerokai pagerinti psichologinės pagalbos prieinamumą šalyje, ypač regionuose, kur tokių paslaugų trūksta. Higienos instituto duomenimis, Švenčionių rajone savižudybių ir savęs žalojimo rodiklis yra dar blogesnis, negu šalies vidurkis, tad, atrodytų, Gerovės konsultantų čia labiausiai reikia. Deja, artėjant rinkimams rajono valdžiai, matyt, kur kas labiau rūpi savo pačių gerovė… Ką čia bepeši iš tų Gerovės konsultantų, jeigu jų paslauga nemokama? Kas kita kokį kelių hektarų „rūtų darželį“ už mokesčių mokėtojų pinigus įveisus (paprastai tą daro bendruomenės už europinius). Ir kuo didesnį, tuo geriau... „Su fantazija“ geriausias biznis - „šieno ravėjimas“ (tą žinojo dar „Dviračio žinių“ personažas). Pavasarį laukia sunkūs rinkimai – infliacija ne tik per kišenę kerta, bet ir balso vertę augina...

Lietuvoje nemokamas paslaugas gyventojams jau pradėjo teikti Gerovės konsultantai. Aukštos kvalifikacijos, specialius mokymus baigę specialistai, padeda žmonėms susidoroti su lengvais emociniais sunkumais, pirmaisiais nerimo, nemigos ir depresijos simptomais. Pirmieji gerovės konsultantų kabinetai jau įkurti 14-oje šalies savivaldybių, juose darbuojasi 28 specialius kursus pabaigę specialistai.

Gerovės konsultantų tikslas – pasiekti, kad žmogus įgautų įgūdžius valdyti savo psichologinę būseną, galima sakyti, taptų savo paties psichoterapeutu.

Labai svarbu, kad į Gerovės konsultantus žmonės gali kreiptis patys, tam nereikia šeimos gydytojo ar kito specialisto siuntimo. Be to, užtikrinamas ir besikreipiančių žmonių konfidencialumas bei visiškas anonimiškumas.

Kol rajono valdžia užsiėmusi savo pačių gerove, mūsų rajono gyventojams artimiausi pasiekiami Gerovės konsultantai Ignalinoje (kaip, beje, ir nemaža dalis medicinos paslaugų):

Nadežda Labutienė: Ignalinos r., 8 619 28887 https://www.geroveignalinoje.lt

Žaneta Meidūnienė: Ignalinos r., 8 622 28895 https://www.geroveignalinoje.lt

Mūsų inf.