Mes turime 335 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1511
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17712
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93742
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nuospaudos: kaip jas įveikti?

2022 m. rugpjūčio 25 d.

 

Vasarai artėjant, iš spintos išsitraukiame atviras avalynes. Tačiau po žieminių aulinukų, ant kojų pėdų arba pirštų galime pastebėti įvairaus dydžio odos sukietėjimus. Nuospaudų šalinimasyra vienas iš būdų, kaip kovoti su šia problema. 

 

Daugiau moterims nei vyrams?

Nuospaudos tai suragėjęs odos darinys, kuris yra įaugęs į tą odos dalį, kuri patiria didžiausią spaudimą. Su nuospaudų atsiradimų, dažniausiai kovoja moterys. Nuospaudos atsiranda tose vietose, kur susidaro didžiausias spaudimas nuo batų arba tarp pirštų ( jie spaudžiasi vienas į kitą ). Kadangi moterys dažniau nei vyrai dėvi siaurėjančią avalynę, todėl dažniau ir patiria nuospaudų problemą. Tam, kad šią bėdą išspręsti, galima naudoti įvairius pleistrus, kurie prisiklijuoja prie avalynės ( taip sumažinamas spaudimo pojūtis ).
Nuospaudos yra ganėtinai gyliai įsiskverbusios į odą, todėl gali būti skausmingos. Taip pat nuospaudų gali ir neskaudėti, tai jau priklauso dėl kokių priežasčių jos atsirado.

 

Kaip pašalinti nuospaudas?

Jeigu nuospaudos atsirado dėl netinkamos avalynės, o ne dėl pažeistų pėdų, tai jas pašalinti nebus sudėtinga. Taip pat, jeigu nėra uždegimo, chirurginio įsikišimo gali ir neprireikti. Nuospaudų šalinimui naudojami įvairūs būdai: tiek liaudiški, tiek šiuolaikiniai. Jei tai liaudiškos - svogūnas, soda, o jeigu šiuolaikiškos - tepalai, geliai. Čia jau priklauso nuo jūsų, kaip norėtumėte šalinti, kadangi abu variantai atneš naudos.

Pirmiausiai (nesvarbu kokį būdą pasirinksite) reikėtų kojas išmirkyti karštame muiliname vandenyje, tuomet nusausinti odą ir prieš naudojant kažkokią priemonę, aplink nuospaudą ištepti vazelinu. Svarbiausia, kad nuospaudų nebandytumėte išpjauti, draskyti, kadangi galima pažeisti gilesnę odą! Nuospaudas gražiai nuimkite su manikiūrinėmis žirklutėmis (tačiau ta vieta kraujuoti neturėtų). Po procedūros, naudotus įrankius dezinfekuokite.

 

Kokios priežastys gali lemti nuospaudų atsiradimą?

Kaip ir aptarėme anksčiau, nuospaudos gali atsirasti dėl ankštos avalynės, tačiau jeigu mūvite dažniausiai laisvą avalynę, o nuospaudos atsiranda, tai gali atsirasti dėl kitų priežasčių. Nuospaudos gali atsirast, jeigu kažkada turėjote ( arba turite ) plokščiapadystę, pilnapadystę arba dėl kitų pėdos deformacijos problemų.
Nuospaudų atsiradimui, turi įtakos ir vidinių organų ligos. Pagal nuospaudų vietą, galite sužinoti kokią problemą galimai turite vidiniuose organuose: 

  • nuospaudos atsiradusios pėdų kraštuose gali signalizuoti sutrikusią sąnarių veiklą;
  • nuospaudos išorinėje pėdų dalyje gali signalizuoti stuburo traumą;
  • nuospaudos atsiradusios šalia didžiojo kojos piršto gali signalizuoti, kad moteriai gresia bėdos su gimda, o vyrams su prostata. Taip pat gali būti bėdos su skydliauke;
  • nuospaudos atsiradusios apatinėje pėdų dalyje gali lemti problemas su centrine nervų sistema.

Jeigu jaučiate, kad pastaruoju metu esate pavargę, patiriate stresą bei netikėtai atsirado nuospaudos - kreipkitės į gydytoją, kadangi tai gali lemti rimtą ligą. 

 

 
Reklaminis skydelis