Mes turime 341 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1529
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26659
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73985
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pirmojoje „Dainos stovykloje“ – jaunoji kūrėja iš Švenčionėlių

2012 m. rugpjūčio 11 d.,šeštadienis Nr.61 (1204)

Rugpjūčio 1-5 dienomis Telšiuose pirmą kartą Lietuvoje surengta „Dainos stovykla“, kuri skirta jauniesiems Lietuvos dainų kūrėjams. Šiame edukaciniame muzikos projekte dalyvavo šešių Lietuvos miestų jaunieji kompozitoriai, kurie tobulino savo kūrybingumo įgūdžius.

Jiems talkino dėstytojai - kompozitoriai: vilnietis doc. Laimis Vilkončius, buvęs telšietis Vladas Klimas bei kaunietė literatė dr. Erika Drungytė. Organizatoriai tikisi, kad šis sumanymas prisidės prie gyvos dainos festivalio „Aš toks vienas“ vertės ir populiarinimo Žemaitijoje bei prisidės prie gyvos muzikos ateities Lietuvoje.

Stovykloje dalyvavo 11 jaunųjų kūrėjų iš Vilniaus, Švenčionėlių, Plungės, Mažeikių, Šilalės ir Telšių. Kūrėjai buvo atrinkti remiantis jų pasirodymais tokiuose žinomuose renginiuose kaip bardų festivalis „Akacijų alėja“, Vilniaus tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai - aš“, taip pat Vilniaus kolegijos menų fakulteto ir kitų Lietuvos muzikos pedagogų rekomendacijomis bei Jaunųjų kūrėjų konkurso Telšiuose rezultatais.

Švenčionėlių kraštui „Dainos stovykloje“ atstovavo jaunoji kūrėja Karolina Vinciūnaitė, kuri pristatė dėstytojams savo kūrybos dainas, jas tobulino, dalyvavo perklausoje, ugdė muzikinius įgūdžius bei kartu su kitais dalyviais pasirodė trečiajame gyvos dainos festivalyje „Aš toks vienas“ ir atliko savo kūrinį „Rasa“.

Malonus sutapimas, kad šis sumanymas susietas su įžymiaisiais Bitlais, rugpjūčio mėnesį švenčiančiais savo 50-ies metų sukaktį. Liverpulio ketveriukės įtaka buvo labai svarbi Telšių – Žemaitijos sostinės – muzikinės kultūros tradicijoms. Jaunieji dainos kūrėjai – „Dainos stovyklos“ dalyviai savo dainomis pagerbė įžymiuosius „The Beatles“ ir drauge atliko „Let it be“.

Įvykus stovyklos uždarymo ceremonijai, jaunieji kūrėjai dalijosi įspūdžiais: „Tai buvo nepakartojama patirtis, dėkojame visiems dėstytojams ir organizatoriams, kurie suteikė tokią didžiulę galimybę. Atrodo, jog tik vakar čia atvykome ir štai jau reikia atsisveikinti, smagu buvo atrasti bendraamžių, kurie myli ir vertina tikrą ir gyvą muziką“.

Pirmosios „Dainos stovyklos“ globėjas - Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva, stovyklos organizatoriai – asociacija „Šventė visiems“, partneriai – „Eventum group“.

Stovyklos idėjos autorius vilnietis, buvęs telšietis Edmundas Žalpys tikisi, kad tai bus tęstinis projektas, kuris darys įtaką tolesnei lietuviškos dainos raidai.

Dainora Ž.