Mes turime 365 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4380
mod_vvisit_counterŠią savaitę:36756
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:118505
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2022 m. rugsėjo 3 d.

Nuo 2022-08-01 iki 2022-08-31 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 503 informaciniai pranešimai, pradėta 20 ikiteisminių tyrimų, surašyta 76 administracinio nusižengimo protokolai.

 

Nei pinigų, nei kuro

Rugpjūčio 26 d. 8.50 val. gautas pranešimas, kad Molėtų g., Pabradės mieste nepažįstamas vyras prie PC „Norfa“ pasiūlė pranešėjui, gimusiam 1948 metais, pigiau įsigyti 400 litrų dyzelinio kuro, už kurį jis sumokėjo 350 eurų. Nepažįstamas vyras nurodė važiuoti prie traukinių stoties Pabradės mieste, kur stovės krovininis automobilis, kurio vairuotojas perduos dyzelinį kurą. Atvykęs prie traukinių stoties, jis nieko nerado ir suprato, kad yra apgautas. Nukentėjusysis patyrė 350 eurų nuostolį. Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Rado granatą

Rugpjūčio 7d. 12.25 val. gautas pranešimas, jog Mociškės k. Adutiškio sen., miške, vietinis grybautojas rado galimai granatą. Informacija pasitvirtino. Išminuotojai nustatė, kad aptikta Pirmojo pasaulinio karo vokiška rankinė granata, kuri sunaikinta vietoje.

 

Apvogė

Rugpjūčio 9 d. 17.46 val. įregistruotas pranešimas apie tai, kad Bareišiūnų k., Magūnų sen., iš užrakinto ūkinio pastato, prakasus žemes po durimis, pavogtas benzininis pjūklas „Stihl MS 251“, žvejybinis spiningas su rite, žvejybinė meškerė su sudedama rite. Savininkas patyrė 770 eurų nuostolį. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Bandė bėgti, bet buvo sučiuptas

Rugpjūčio 11 d. 13.37 val. Žeimenos gatvėje, Švenčionėlių mieste, policijos ekipažas pastebėjo juodos spalvos motociklą be valstybinių numerių, kurio vairuotojas stabdomas įjungus mėlynos ir raudonos spalvos švyturėlius bei garsinį signalą ir per garsiakalbį reikalaujant sustabdyti motociklą, nepakluso, o padidinęs greitį nuvažiavo link Platumų kaimo. Sustabdžius motociklininką paaiškėjo, kad savadarbį motociklą vairavo jaunuolis, gimęs 2015 metais, gyvenantis Žilvičių g., Švenčionėlių mieste. Jis neturėjo teisės jo vairuoti, taip pat motociklas neįregistruotas nustatyta tvarka, be techninės apžiūros ir neapdraustas civilinės atsakomybės draudimu. Motociklas nugabentas į saugojimo aikštelę. Vairuotojui gresia bauda nuo vieno tūkstančio vieno šimto penkiasdešimt iki vieno tūkstančio keturių šimtų penkiasdešimt eurų.

 

Santykius aiškinosi su virtuviniu peiliu

Rugpjūčio 14 d. 22.10 val. įregistruotas pranešimas apie tai, kad Žemutinėje g., Švenčionėlių mieste, konflikto metu vaikinas, gimęs 2002 metais, virtuviniu peiliu sužalojo vaikiną, gimusį 1997 metais, kurį draugai išvežė į gydymo įstaigą. Jam padaryti sužalojimai kakle, krūtinėje ir nugaroje. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Gamino „naminukę“

Rugpjūčio 27 d. 14.30 val. įregistruotas pranešimas apie tai, kad Pabradės seniūnijoje, Nemenčinės regioninio padalinio Pabradės girininkijos 47 kvartale buvo sulaikytas pilietis, gimęs 1986 metais, kuris įrenginiu, panašiu į aparatą, skirtą namų gamybos stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti, gamino naminę degtinę. Šalia įrenginio rasta apie 18 litrų skaidraus skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą, bei apie 400 litrų rausvo skysčio, panašaus į raugą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Smurtavo

Rugpjūčio 11 d. 21.30 val. įregistruotas pranešimas, kad Miško g., Švenčionių mieste, į pranešėjo namus atėjo buvusi sugyventinė, gimusi 1975 metais, kartu su dviem nepažįstamais vyrais, iš kurių vienas trenkė pranešėjui kumščiu į kairės akies sritį, taip sukeldamas nukentėjusiam fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugpjūčio 21 d. 21.00 val. įregistruotas pranešimas, kad Vilniaus g., Pabradės mieste, išgertuvių metu įvykus žodiniam konfliktui, vyras, gimęs 1986 metais (1,94 prom. girtumas), laiptinėje kumščiais trenkė savo tėvui, gimusiam 1965 metais (2,51 prom. girtumas), į veido sritį, tokiu būdu sukeldamas fizinį skausmą savo šeimos nariui. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugpjūčio 22 d. 11.40 val. įregistruotas pranešimas, kad Mokyklos g., Pabradės mieste, vyrą, gimusį 1966 metais, sumušė kaimynas, gimęs 2000 metais, t.y. kumščiu du kartus trenkė į veidą ir spyrė su koja į šlaunį, tokiu būdu sukėlė nukentėjusiam fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vairavo neblaivūs

Rugpjūčio 3 d.21.58 val. kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai 53 km., Švenčionių r. sav., sustabdytas automobilis „Skoda Octavia“, kurio vairuotojui, gimusiam 1988 metais, nustatytas 1.78 promilės girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugpjūčio 5 d.23.15 val. įregistruotas pranešimas, kad Geležinkelio g., Švenčionėlių mieste, pilietis, gimęs 1997 metais, neblaivus vairavo motociklą „Suzuki“. Jam nustatytas 1,65 promilių girtumas. Jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Motociklas nugabentas į saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugpjūčio 7 d.23.40 val. įregistruotas pranešimas, kad Svirkiškės k., Pabradės sen., sustabdytas automobilis „Seat“, kurio vairuotojui, gimusiam 2000 metais, nustatytas 1,47 promilių girtumas. Taip pat vairuotojas neturėjo teisės vairuoti transporto priemonę. Automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę. Vairuotojui gresia bauda nuo vieno tūkstančio vieno šimto iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų.

Rugpjūčio 14 d.12.39 val. įregistruotas pranešimas, kad nuo Vilniaus miesto į Pabradės miestą įvažiavo juodos spalvos visureigis, kurio vairuotojas galimai neblaivus. Tikrinant gautą informaciją, minėtas automobilis aptiktas Pavoverės kaime. Įjungus švyturėlius ir garsinį signalą, automobilis buvo sustabdytas, jo salone buvo viena vairuotoja, gimusi 1980 metais. Jai nustatytas 3,20 promilės girtumo laipsnis. Automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Rugpjūčio 18 d.15.18 val. įregistruotas pranešimas, kad Balingrado g., Magūnų k., sustabdytas automobilis „Audi A6“, kurio vairuotojui, gimusiam 1970 metais, nustatytas 2.96 promilės girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugpjūčio 19 d.20.26 val. gautas pranešimas, kad iš Švenčionėlių miesto link Švenčionių miesto išvažiavo automobilis „Audi“, kurio vairuotojas, kaip teigė pranešęs asmuo, gali būti neblaivus. Informacija pasitvirtino. Sustabdyto „Audi A6“ vairuotojui, gimusiam 1992 metais, nustatytas 1,21 promilės girtumas. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir gresia bauda nuo aštuonių šimtų iki vieno tūkstančio vieno šimto eurų.

Rugpjūčio 22 d.20.08 val. gautas pranešimas, kad Karalkų k., Svirkų sen., gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos inspektorius sulaikė 2 vyrus ir vieną moterį, kurie yra su automobiliu „Peugeot“. Pranešėjas įtaria, kad minėti asmenys brakonieriavo, o vairuotojas yra neblaivus. Informacija pasitvirtino, vairuotojui, gimusiam 1992 metais, nustatytas 0,68 prom. girtumas, vairuotojas neįgijęs teisės vairuoti transporto priemonės. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir gresia bauda nuo vieno tūkstančio vieno šimto iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų. Automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę.

Rugpjūčio 27 d.21.55 val. įregistruotas pranešimas, kad Strūnaičio g., Švenčionių mieste, vykdant neblaivių vairuotojų nustatymo policinę priemonę, sustabdytas automobilis „VW Sharan“, kurio vairuotojui, gimusiam 1982 metais, nustatytas 0,46 promilės girtumas. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir gresia bauda nuo aštuonių šimtų iki vieno tūkstančio vieno šimto eurų.

Vilniaus apskr. VPK Švenčionių r. PK inf.