Mes turime 643 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:13381
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34430
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113551
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Daugiau gerų dalykų įgyvendinama ne po vieną, o kartu su bendraminčiais

2022 m. rugsėjo 24 d.

Verslininką „Artfiksa“ direktorių Artiomą Šafovalą kelis kartus teko susitikti „Sarių karčemos“ renginiuose, kuriuose jis su šeima dažnas aktyvus dalyvis ir dosnus rėmėjas. Mus supažindinęs užeigos šeimininkas, ūkininkas Gintaras Steponėnas pasidžiaugė, kad juos suvedė panašūs hobiai, požiūriai į gyvenimą, darbą ir noras, kad gražėtų bei klestėtų kraštas, kuriame gyveni ir dirbi, noras kuo aktyviau įsijungti į bendruomenės gyvenimą, inicijuoti ir įtakoti teigiamus pokyčius.

Rugsėjo viduryje atsirado puiki proga dar kartą susitikti, nes Artiomo įmonės plytelių parduotuvė persikėlė į naujas įspūdingas patalpas strategiškai geroje vietoje Vilniuje, Ukmergės gatvėje. Aplinkui įsikūrę nemažai solidžių verslų, čia patogu klientams atvykti, ir važiuojančių pro šalį akį patraukia elegantiška reklama. O ir ekspozicijai išdėlioti dabar erdvės į valias.

Ta proga surengęs įkurtuvių šventę A.Šafovalas sukvietė savo kolegas, partnerius, interjero dizainerius, draugus ir artimuosius į naujas erdvias ir bene triskart didesnes patalpas negu senoji parduotuvė. Į naują parduotuvę drąsiai suko ir klientai, nes pirkėjams buvo taikomos nuolaidos, dosniai atseikėta ir dovanų. Pats verslininkas iš svečių taip pat sulaukė ir nuoširdžių sveikinimų, ir linkėjimų, ir įvairiausių dovanų. Gintaras Steponėnas, įteikdamas draugui pinigų medį sakė pastebėjęs, kad vienas jau gerai auga kabinete, tad palinkėjo su tokia pačia meile auginti ir kitą.

Šeštus metus auginantis sėkmingą įmonę Artiomas apie statybų, remonto ir interjero kūrimo verslą žino ne vien teoriją. Nors ji taip pat labai svarbi ir vyras nuolat seka savo srities naujausius pasiūlymus, technologijas ir net madas. Verslininkas praktikos ir darbinių įgūdžių įgijo nuo ankstyvos jaunystės dirbdamas statybose ir Lietuvoje, ir Švedijoje. Kuo daugiau gilinosi į šią sritį, tuo labiau augo poreikis ir kokybiškų apdailos medžiagų. Juk pastatyti namo „dėžutę“ – tik pradžia, o įsikurti jaukiuose namuose reikės ir kokybiškos apdailos, ir interjero detalių. Pasirinkę bendradarbiauti su „Artfiksa“, klientai gaus ir viena, ir kita. Greitai, kokybiškai ir kiekvienam pagal kišenę.

Kad Artiomo išrinktos plytelės – aukštos kokybės, pasidžiaugė ir Gintaras. Jomis išklijuotos „Sarių karčemos“ grindys ne tik gražios, bet ir atsparios nuolatiniam vaikščiojimui, šokiams (nė kiek nesusibraižė per trejus metus), lengvai plaunamos, neslidžios, puikiai tinka ir viduje, ir lauke. Nors atrodytų plytelių pasiūla Lietuvoje didžiulė, bet tokios rekomendacijos iš pirmų lūpų – pati geriausia reklama.

Kaip reklama gali pasitarnauti ir paties Artiomo namai Sariuose, kuriuos statė jo įmonės darbininkai ir, žinoma, interjere panaudotos apdailos medžiagos iš savo parduotuvės. Ne vienas tai pamatęs taip pat panori gražiai gyventi. Juolab, kad ir pats verslininkas nori, kad visi žmonės gražiai gyventų, kad burtųsi bendruomenės, kad būtų sutvarkytos viešosios erdvės, kad verslai sukurtų darbo vietų ir mažesnių miestelių ar kaimų gyventojams. Sakė turįs sumanymų ir šioje srityje, o ir bendraminčių randasi, ypač daug bendrų sąlyčio taškų randa su Gintaru.

Artiomas Šafovalas gimė Vilniuje, o pirmą, antrą klasę lankė Svirkose (Švenčionių r.). Vėliau šeima persikėlė į Mielagėnus, tad gimnaziją vaikinas jau baigė Ignalinoje. „Žmona kilusi iš Vidutinės, gyvename Sariuose, - tad visas šis kraštas mums artimas ir svarbus“, - šypsosi verslininkas, mielai remiantis ir Vidutinės renginius. Sau reikalingas paslaugas ar prekes jis taip pat drąsiai perka pas kaimynus – rajono verslininkus. Štai ir į parduotuvės įkurtuves užkandžiai atkeliavo iš „Sarių karčemos“, o įspūdingas ir skanus vardinis tortas – iš Strūnaičio.

Tai ypač atspindi Artiomo požiūrį į verslą, į tarpusavio bendravimą ir verslininkų indėlį į bendruomenės gyvenimo kokybę. Juk daug daugiau gerų dalykų galima įgyvendinti ne po vieną, o kartu su bendraminčiais.

Irena POŽĖLIENĖ