Mes turime 166 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3181
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6574
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53900
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Lietuvai geriausiai visoje ES sekasi įdarbinti ukrainiečius

2022 m. rugsėjo 24 d.

Iš viso šiuo metu į Lietuvą yra atvykę daugiau kaip 65,3 tūkst. ukrainiečių. Nuo karo pradžios beveik 10 tūkst. ukrainiečių įdarbino mūsų šalies Užimtumo tarnyba, o dar 4,2 tūkst. darbo vietų ukrainiečiams siūloma.

Lyginant su kitomis valstybėmis narėmis, Lietuvai puikiai sekasi įdarbinti ukrainiečius. Mūsų šalyje dirba 53 proc. darbingo amžiaus ukrainiečių, kai tuo tarpu Liuksemburge, Bulgarijoje ar Belgijoje – vos 5 proc. Nuo karo Ukrainoje pradžios mūsų šalyje įsidarbino jau daugiau kaip 17,4 tūkst. ukrainiečių, tai yra apie pusė visų atvykusių darbingo amžiaus žmonių. Ukrainos karo pabėgėliai dirba visose Lietuvos savivaldybėse, daugiausia - didžiuosiuose šalies miestuose, beveik kas trečias – Vilniuje.

Užimtumo tarnybos duomenimis, aukštos kvalifikacijos reikalaujančiuose darbuose dirba per 1,4 tūkst. (8 proc.) ukrainiečių. Ukrainiečiai mūsų šalyje dirba verslo ir administravimo specialistais logistikos ir pardavimo srityse, sveikatos specialistais: gydytojais, slaugytojais, veterinarais, o taip pat mokymo specialistais, IT specialistais, inžinerijos specialistais. 

Vidutinės kvalifikacijos reikalaujančiuose darbuose dirba didžioji dalis – 11,4 tūkst. ( 65,6 proc) – ukrainiečių.

Žemos kvalifikacijos ir nekvalifikuotus darbus dirba 4,6 tūkst. ukrainiečių, t. y. ketvirtadalis dirbančiųjų. Dauguma jų dirba biurų ir viešbučių valytojais, virtuvės pagalbininkais ir pakuotojais.

Nuo karo Ukrainoje pradžios Lietuvoje įsidarbinusių ukrainiečių vidutinis darbo užmokestis siekia apie 1000 Eur „ant popieriaus“. 

Šaltinis – Užimtumo tarnybos inf. pran.