Mes turime 361 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4628
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20829
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96859
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Plastikinių langų montavimo instrukcija

2022 m. rugsėjo 29 d.

 

Svarbu užtikrinti, kad nauji plastikiniai langai būtų tinkamai sumontuoti, kad gautumėte žadamą naudą. Įmontuoti juos pačiam gali užtrukti daug laiko, o be praktinės patirties gali atsirasti ir nesėkmių. Jei domėjotės apie plastikinius langus, jų kainas bei savybes, galbūt jums įdomu, kaip jie yra montuojami. Šitame straipsnyje rasite plastikinių langų montavimo instrukcija.

Šį nuosekli instrukcija yra skirta tam, kad padėtų jums suprasti plastikinių langų montavimo privalumus ir trūkumus.

 

Kaip pritaikyti plastikinius langus

Profesionaliai montuojami plastikiniai langai gali pridėti papildomų išlaidų, dažniausiai į plastikinių langų montavimo kainą įskaičiuoti matavimai ir montavimas. Jei galvojate montuoti plastikinius langus, rinkitės specialisto pagalbą  – sutaupysite daug laiko ir viskas bus atlikta kokybiškai.

Jei norite pakeisti seną langą, nenuimkite rėmo prieš tai nepatikrinę naujo. Naują langą naudojame kaip matavimo įrankį, kad įsitikintume, ar langas tinkamas – nenorėtumėte išimti senojo lango, kad pamatytumėte, jog naujasis yra netinkamo dydžio. Lange bus tam tikra laisvė – aplink rėmą turi būti 5 mm tarpas – tai visiškai normalu, todėl nesijaudinkite, kad rėmas per mažas.

Kai būsite patenkinti plastikinio lango rėmo dydžiu, aštriais ašmenimis prabraukite seno lango kraštą, kad sulaužytumėte sandariklį tarp rėmo ir sienos. Nuimkite kuo daugiau stiklo, kad sumažintumėte rėmo svorį, kai jis bus nuimtas nuo sienos. Tada pašalinkite visus išorinius silikoninius ir plytų kampus, kad atlaisvintumėte rėmą nuo sienos.

 

Plastikinių langų montavimas

Plastikinius langus galite montuoti iš vidaus, tačiau dėl tinko ir vidinių dekoracijų lango montavimas iš išorės yra daug sklandesnis ir paprastesnis procesas. Jei nuspręsite, kad profesionalas jūsų langą montuotų iš vidaus, atminkite, kad turėsite iš naujo tinkuoti lango rėmo perimetrą.

Langas atsargiai įdedamas į erdvę, kurią paliko senas langas. Kadangi turi būti 5 mm išsiplėtimo tarpas, langas turi būti centralizuotas su tankintuvais, įkištais aplink visą rėmą, kad būtų išlygintas.

Kai rėmas bus tinkamoje padėtyje, gręžtuvu padarysite tvirtinimo angas rėmo šonuose. Viršutiniams ir apatiniams kampams reikia įgręžti 150 mm į rėmą. Visiems langams reikia mažiausiai 2 tvirtinimo elementų kiekvienoje pusėje. Šoninėms skylėms į rėmą reikia išgręžti 600 mm.

Naudodami tankintuvus tvirtinimo taškuose, pirmiausia pritvirtinkite prie sienos rėmo šonus. Tada pereikite prie viršutinių ir apatinių tvirtinimo taškų. Svarbu per daug nepriveržti nė vieno iš šių tvirtinimo detalių. Rėme yra 3 mm tuščiavidurė dalis, jei per daug bus varžtai bus perveržti, rėme gali atsirasti skylė. Be to, ateityje bus nepaprastai sunku pašalinti rėmą.

Dabar turite užsandarinti apatinę lango dalį, kad drėgmė nepatektų pro jokius tarpus. Geriausias išorinių langų sandariklis yra silikonas. Išdžiūvus sandarikliui ir tvirtai pritvirtinus langą, kaltu pašaliname tankintuvo perteklių.

Įstiklintuose languose, panašiai kaip su rėmu, naudojamos stiklinimo platformas aplink kiekvieną angą, kad būtų galima centralizuoti stiklą. Tada pastatomas stiklas į vietą ir nailoniniu plaktuku atsargiai patapšnojama, kad viskas sueitu į vietą. Nuvalę stiklą ir dar kartą patikrinę išmatavimus, galime užsandarinti langą į vietą. Naudodami silikoną užtepsime sluoksnį tarp lango rėmo ir plytos. Geriausias patarimas: sudrėkindami pirštą ir braukdami juo išilgai silikono, sukursite lygią apdailą.

 

Ar plastikinius langus galima reguliuoti?

Plastikiniai langai yra labai patvarūs. Ir nors mažai tikėtina, kad juos reikės koreguoti, tai galima padaryti. Kaip ir bet kurį langą, plastikinius langus galima užsandarinti. Jei jūsų langų stiklai yra drėgni, tikėtina, kad juos tiesiog reikia užsandarinti. Tačiau jei ant abiejų stiklų yra drėgmės, gali tekti įsigyti pakaitinį stiklą. Jei iš lango sklinda skersvėjis, gali būti, kad reikia sureguliuoti rėmo varžtus.

Norėdami sureguliuoti plastikinį langą, kad išvengtumėte skersvėjų, turite nustatyti, ar langą reikia pakelti ar nuleisti. Jei langas visiškai neužsidaro, langą reikia reguliuoti žemyn. Jei uždarytas langas prilimpa prie rėmo ar sandariklio, langą reikia reguliuoti aukštyn.

Kai langas atidarytas, abiejose lango pusėse pamatysite metalinį laikiklį. Norėdami sureguliuoti langą, turite atsukti metalinio gabaliuko, pritvirtinta prie lango, varžtus, o ne to, kuris pritvirtintas prie lango rėmo. Atsukite varžtus abiejose lango rėmo pusėse – atlaisvinkite tik maždaug 1 atsuktuvo apsisukimą. Kai tai padarysite, nureguliuokite langą aukštyn arba žemyn, atsižvelgdami į iškilusią problemą, ir vėl priveržkite varžtus.

 

Plastikinių langų montavimas užtrunka, bet atsiperka

Plastikinių langų montavimas gali suvalgyti daug laiko bei pastangų, tačiau su profesionalo pagalba juos įmontuoti gali būti gana paprasta – jau nekalbant apie saugumo jausmą, kurį turėsite žinodami, kad jie sumontuoti teisingai.