Mes turime 274 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:452
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16653
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92683
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vakcinos nuo gripo pasiekė šalies poliklinikas:

2022 m. spalio 15 d.

Pastaraisiais metais sumažėjus sergamumui gripu, gerokai nukrito ir norinčiųjų pasiskiepyti skaičius – per praėjusį gripo sezoną nuo jo pasiskiepijo tik 8 proc. gyventojų, rodo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenys. Tačiau sveikatos priežiūros ekspertai prognozuoja, kad šiemet gripo sezonas bus sunkus. Gripo sezoną apsunkins ir tai, kad COVID-19 virusas taip pat niekur nedingo, tikimasi susirgimų skaičiaus augimo.  Be to, nebėra karantino metu taikytų viruso valdymo priemonių, kurios padėjo pažaboti ne tik pandemiją, bet ir kitas infekcines ligas.

Šiuo metu šalies poliklinikose nuo gripo skiepytis jau kviečiami vyresni nei 65-erių metų žmonės, priskiriami vienai pagrindinių rizikos grupei. Kita – lėtinėmis ligomis sergantys pacientai. Patenkantiems į rizikos grupes ir norintiems pasiskiepyti tereikia paskambinti į registratūrą ir atvykti pas savo šeimos gydytoją.

Rizikos grupei nepriskiriami gyventojai jau intensyviai skiepijami šalies vaistinėse.

Skiepytis nuo gripo rekomenduojama prieš prasidedant gripo sezonui – spalio-lapkričio mėn., tačiau tai daryti galima ir viso sezono metu. Imunitetas susiformuoja per 2 savaites. Skiepai nuo sezoninio gripo yra saugūs, o šalutiniai poveikiai pasitaiko labai retai – gripo vakcina, kaip ir kitos negyvos vakcinos, nesukelia pačios ligos.

Rizikos grupėms priklausantiems gyventojams skiepijantis nuo gripo yra patogi proga vienu kartu nemokamai pasiskiepyti ir nuo COVID-19. Skiepijama vienu metu, tik į skirtingas rankas. 

Parengė Dž. Kauneckas

 
Reklaminis skydelis