Mes turime 310 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5010
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15197
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91227
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Planuojate statyti namą? Štai, ką verta žinoti

2022 m. spalio 21 d.

 

Nuosavi namai – ko gero, vienas didžiausių siekių gyvenime. Ir iš tiesų, gyvenimas nuosavuose namuose turi labai daug privalumų ir tampa kone geriausia išeitimi tuo atveju, jei nesate vieni iš tų, kurie svajoja kas penkmetį gyventi vis kitoje šalyje. Tačiau iki tos minutės, kol galėsite gerti gardžią kavą nuosavų namų terasoje teks nueiti netrumpą kelią – praktika rodo, kad statybos darbai neretai užtrunka kelerius metus arba dar ilgiau. Tačiau galite būti tikri, kad, jei dar prieš statydami namus, pasidomėsite tam tikrais aspektais, tai statybos vyks kur kas sklandžiau bei lengviau. Tad, ką reikėtų žinoti prieš pradedant statyti namą? Štai, keli svarbūs dalykai.

 

Atsirado prievolė apsidrausti civilinės atsakomybės draudimu

Anksčiau prievolė apsidrausti civilinės atsakomybės draudimu galiojo tik rangovams. Tačiau nuo 2017 metų sausio 1 dienos tokia prievolė įsigaliojo ir privatiems statytojams. Tad, prieš pradedant statybas, pirmiausia pasirūpinkite civilinės atsakomybės draudimu.

 

Nepirkite statyboms reikalingų žaliavų, kol nesudarytas sąrašas

Statybinės žaliavos negenda – būtent taip, pusiau juokais, pusiau rimtai sako dauguma žmonių ir labai dažnai, net nepradėję statybų, neatsispiria norui įsigyti įvairių gaminių, jei mato, kad esamu momentu jiems taikoma ypač patraukli kaina. Tačiau svarbu akcentuoti, kad įvairios statybinės žaliavos bei gaminiai (metalo juostos, metalinė sijos, stačiakampiai vamzdžiai ir t.t.), neturėtų būti perkami tol, kol nėra sudarytas reikalingų medžiagų bei gaminių sąrašas. Jei neatsispirsite pagundai gaminių įsigyti anksčiau, nei buvo sudarytas sąrašas, rizikuojate ne tik nieko nesutaupyti, bet dar ir patirti nuostolių (net, jei gaminiams ar medžiagoms buvo taikoma akcija), kadangi pradėjus statybas, gali paaiškėti, kad jūsų įsigytos medžiagos tiesiog  netinka.  Tad pirmiausia pasirūpinkite, kad už namo statybas atsakingi asmenys sudarytų reikalingų įsigyti žaliavų bei gaminių sąrašą, ir tik po to pradėkite jų pirkimą.

Taigi, statybos vyks kur kas lengviau bei paprasčiau, o taip pat pavyks išvengti nuostolių, jei dar prieš jas pradedant, bus pasirūpinta civilinės atsakomybės draudimu, o statyboms reikalingų medžiagų bei gaminių įsigijimas bus vykdomas tik jau sudarius sąrašą.

 
Reklaminis skydelis