Mes turime 591 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4369
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10779
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92528
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Drakonas

2022 m. spalio 29 d.

 

Drakonas – tai pasakų personažas, kurio įkūnijimą užsakė pedagogė Stasė Bučiuvienė, mūsų rajone daranti didelį projektą – atidaryti senų knygų biblioteką, bei steigianti gražų pasakų taką su pasakų skulptūromis, kad žmones paskatintų skaityti knygas.

Su šiuo personažu buvo ką veikti... Gal savaitę laiko kūriau tą drakoniuką, neturėdamas nei vizijos, nei žinojau, kas bus. Tik antroje savaitėje atėjo vizija, kaip jis atrodys. Darbo buvo tikrai nemažai. Aišku, kaip visada daugiausiai energijos užima metalo nušveitimas nuo rūdžių bei tinkamų detalių paieškos. Teko aplankyti du metalo laužynus, kol susirinkau visas detales.

Pats drakoniukas tikrai ne mažas ir sveria nemažai, o kol jį suvirinau, teko nemažai pavartyti, pakilnoti, tad net kai kurie raumenys skauda...

Drakoną sudaro keli šimtai detalių, nors vizualiai gal ir nepasakysi. Panaudotos detalės - traktorių, arklių kinkymo, automobilių, padargų dalys, metalo lakštai nuo traukinio ir bėgių tvirtinimo detalės, noragai, karietų dalys, tik viena detalė pateko nauja – metalo kvadratinis strypas. Be abejo, bus įdomu, kai šis pasakų takas realizuosis ir, manau, ne vienas mūsų rajono žmogus norės juo pasivaikščioti ir prisiminti pasakas, o gal ir susigundys ir knygą pasiimti paskaityti iš ponios Stasės senų knygų bibliotekos.

Arnoldas SAMOGITAS