Mes turime 249 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3503
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22047
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69373
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gitaros, gitaros

2022 m. lapkričio 12 d.

Šitą gitarą padariau panašią į Miko Džegerio.

 

Dabar mano kūryboje gitarų „derėjimo“ metas. Paskutiniu metu atsirado daug žmonių, norinčių turėti stimpank stiliaus gitarą. Žinoma, ne grojančią, o pagamintą iš metalo. Ir tikrai tie žmonės nesusitarę. Prieš kurį laiką matėte mano sukurtą gitarą namo puošmeną su namo numeriu ir gatvės pavadinimu. Kitas žmogus iš Vilniaus užsakė gitarą kaip prieškambario drabužių kabyklą. Kabyklai dariau pusinę gitarą, ta prasme – pusę gitaros, kadangi kabant drabužiams pusės jos nesimatytų. Gitara iš metalo yra sunki, o, kaip žinome, butuose sienos dažniausiai iš gipso, tad iškyla problemos dėl tvirtinimo. Su gitara teko improvizuoti.

Kadangi vyras norėjo klasikinės gitaros, o moteris – roko stiliaus. Tai gitarą kūriau pusiau klasikinę, pusiau roko stiliaus. O kad pagyvinčiau, tai gitaros grifo pradžioje, kur reguliuojasi stygos, padariau raktinę pakabinti raktams. Iš viršaus tos raktinės padariau stalčiuką, kur galima įdėti smulkius daiktus.

Smulkiai nerašysiu, iš ko ji buvo kuriama, nes detalių buvo daug ir kaip visada iš seno naudoto metalo ir įvairių prietaisų.

Trečia gitara taip pat išvyko į Vilnių kaip interjero detalė, pakabinama ant sienos kambaryje. Ši gitara užsakyta konkrečiai roko stiliaus natūralaus dydžio. Jos gamybai buvo panaudota labai daug detalių ir ji visa pilnai iš metalo. Gitarą sukūriau su troseliais vietoj stygų, ir mokantis groti turbūt galėtų net sugroti. Gitaros pavyzdį bandžiau kopijuoti nuo Miko Džagerio (Mick Jagger) gitaros, kaip ją atsiminiau. Na, manau, pavyko mano interpretacija. Žmonės buvo labai patenkinti, o ar jums patinka, galite spręsti iš nuotraukų.

Arnoldas SAMOGITAS