Mes turime 350 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6175
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28062
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72045
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pagalba išsausėjusiai rankų ir pėdų odai

2022 m. lapkričio 12 d.

Rankų ir pėdų oda turi itin mažai porų, kurios natūraliai sudrėkintų odą. Ilgainiui oda gali stipriai parausti, išsausėti, suragėti ar netgi pradėti skaudžiai skilinėti. „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė dalinasi 6 paprastais patarimais, kaip  užkirsti kelią skausmingoms ir nemalonioms išsausėjimo pasekmėms.

1. Druskos vonelės

Jūros druskos minkština ir atpalaiduoja odą. Ji puikiai tinka rankų ir pėdų vonelėms. Galima į vonelę įpilti ir levandų arba verbenos aliejaus – tai prisotins jūsų pėdas arba rankas drėgme, o taip pat nuramins maloniu kvapu.

2. Kaukės kojinių ir pirštinių pavidalu

 Norint efektyvaus negyvos odos nusisluoksniavimo patariama rinktis kaukes, kurių sudėtyje yra glikolio rūgšties. Taip pat ir šveičiamosiose, ir drėkinančiose kaukėse gausu odą maitinančių ir raminančių įvairių aliejų - ramunėlių, avokadų, kanapių sėklų ar sviestmedžių.

3. Šlapalas priemonėse – kai odos problemos rimtesnės

Grožio specialistė pastebi, kad su rimtesnėmis odos problemomis kaip suragėjimas ar skausmingas skilinėjimas dažniau susiduria žmonės nuo 40 metų. Anot jos, tai nulemia su amžiumi sulėtėjęs odos atsinaujinimas.

Susidūrus su šiomis problemomis patariama naudoti šlapalo turinčias priemones. Kasdienei suragėjusiai odos priežiūrai, kuri neturi didelių problemų ar įskilimų, rekomenduojama naudoti priemones su 18 procentų šlapalo. Jeigu oda yra linkusi į skilinėjimą, naudokite aukštesnio lygio – 30 procentų. Tai padės lengviau nusisluoksniuoti negyvai odai, suminkštins suragėjusį sluoksnį ir atgaivins, pamaitins odą.

4. Priemonės  sergantiems dermatitu ar cukriniu diabetu

Grožio specialistė pasakoja, kad sergantieji dermatitu ar cukriniu diabetu gali susidurti su didesniais iššūkiais dėl odos suragėjimo ar  skilinėjimo.

Šių žmonių rankos ir pėdos reikalauja išskirtinio dėmesio. Tokiais atvejais rekomenduojama ieškoti priemonių, kurių sudėtyje būtų natrio laktato. Jeigu oda tik  išsausėjusi, gali pakakti 18 procentų natrio laktato, kuris nusluoksniuos negyvas odos ląsteles. Bet jeigu cukrinis diabetas arba dermatitas nualino odą iki stiprių suragėjimų, patariama rinktis priemones su 30 procentų laktatu. Kadangi ši medžiaga stipraus poveikio, drauge su ja rekomenduojama naudoti sviestmedžio aliejų.

6. Šilkinės arba medvilninės pirštinės

Palepinkite rankų odą -  išbandykite namuose visą SPA ritualą. Pirmiausia su pilingu nušveiskite savo rankų odą, pamirkykite rankas druskų vonelėje ir patepkite maitinamuoju kremu. O tuomet išbandykite šilkines pirštinaites – užsidėkite jas ir pabūkite su jomis bent kurį laiką arba netgi pabandykite nueiti taip miegoti. Pamatysite, rankų oda jums atsidėkos švelnumu ir glotnumu.

Parengė Rolanda Lipnevičiūtė