Mes turime 269 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2910
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6303
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53629
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ignalinos baseinas – ne tik pramogoms, bet ir plaukimo pamokoms

2022 m. lapkričio 19 d.

 

Apie 250 pradinukų vėl džiaugiasi nemokama galimybe mokytis plaukti Ignalinos baseine. Ignalinoje įsteigta VšĮ Aukštaitijos plaukimo-triatlono akademija, bendradarbiaudama su Lietuvos plaukimo federacijos ir informacijos biuru, jau vienuoliktus metus dalyvauja projekte ,,Mokausi plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“ bei suteikia galimybę mokytis plaukti net keturių savivaldybių vaikams. Šiemet švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė finansavimą net 10 000 Lietuvos antrokėlių.

Ignalinos baseine rytais mokomi plaukti vaikai iš Švenčionių, Švenčionėlių, Pabradės, Vidiškių, Didžiasalio ir be abejo Ignalinos. Šiuo metu baigiasi pirmas 18 pamokų ciklas, kuriame pradinukai nugalėjo vandens baimes, išmoko kvėpavimo, slinkimo, kojų ir rankų judesių pratimų. Kai kurie jau išmoko plaukti be pagalbinių priemonių, nušokti nuo bokštelio gilioje baseino vietoje ir ištraukti nuo dugno skęstančius žaisliukus. Paskutinėje pamokoje vaikai buvo supažindinti su saugaus elgesio taisyklėmis prie atvirų vandens telkinių ir jiems įteiktos spalvingos skrajutės.

Akademijos vadovas ir treneris Eugenijus Rakitinas džiaugiasi ir didžiuojasi, kad projekte dirba buvusios jo auklėtinės: Dovilė Mikoliūnaitė – Lietuvos plaukimo sporto meistrė, Lietuvos čempionė ir Evita Mudėnaitė – kandidatė į plaukimo meistrus, Lietuvos čempionato prizininkė.

Aukštaitijos plaukimo-triatlono akademija vis glaudžiau bendradarbiauja su savivaldybėmis, kurios finansiškai prisideda prie antrų klasių mokinių pavasarinių pamokų tęstinumo. Džiugu, kad šiemet į šį projektą įtraukta Zarasų rajono savivaldybė, tuo tarpu Ignalinos ir Švenčionių rajonų bei Visagino savivaldybės patvirtinusios mokymo plaukti programą savo strateginiuose planuose. Savivaldybių vadovybės, tarybos nariai vis labiau supranta šios programos reikšmingumą ir naudingumą vaikams, todėl yra minčių plėsti šią programą trečiokams ir ketvirtokams. Pirmoji šį žingsnį jau šiemet žengė Visagino savivaldybė, skyrusi papildomą finansavimą savo mokyklų trečiokams. „Tikimės, kad šiuo pavyzdžiu paseks ir kitos savivaldybės, nes baseinai rytais tikrai būna tušti bei čia yra puiki proga vaikams toliau tobulinti savo plaukimo įgūdžius“, – sako akademijos vadovas. Eugenijus Rakitinas mano, kad pradinukams (antrų-ketvirtų klasių mokiniams) gerai būtų turėti bent 100 plaukimo pamokų ciklą po kurio vaikai jau drąsiai galėtų nuplaukti bent 400 m atstumą be sustojimo.

Pradinukų auklėtojos taip pat labai teigiamai atsiliepia apie šią iniciatyvą:

„Antrokėlių tėveliai patenkinti, kad jų vaikučiai turėjo galimybę mokytis plaukti. Mokiniai džiaugėsi, kad trenerės labai šaunios, tolerantiškos ir draugiškos. Visada individualiai paaiškindavo kaip reikia elgtis vandenyje plaukimo metu. Pastabų tikrai neturime. Garsiai sakome AČIŪ!“, - sako Pabradės Ryto gimnazijos 2a klasės mokytoja Danutė Godliauskienė.

„Manau, šie plaukimo užsiėmimai yra labai naudingi vaikams. Daugeliui iš jų tai pati linksmiausia pamoka. Trenerės Dovilė ir Evita labai profesionaliai atlieka savo darbą, nes pačios buvusios aukšto lygio plaukikės. Labai lauksime pavasario bei šių pamokų antrosios dalies. Manyčiau, kad būtų puiku, jeigu pradinukams plaukimo projektas būtų tęsiamas trečioje ir ketvirtoje klasėse“, - teigia Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos 2a klasės mokytoja Dalia Marcinauskienė.