Mes turime 393 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5089
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21290
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97320
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Apgyvendinusiems ukrainiečius išmokėta apie 8 mln. eurų kompensacijų

2022 m. lapkričio 19 d.

Šiuo metu Lietuvoje gyvena daugiau kaip 65 tūkst. laikinąją apsaugą gavusių ukrainiečių, pabėgusių nuo karo Ukrainoje. Atvykstančių į mūsų šalį ukrainiečių skaičius kol kas stipriai nedidėja, bet laikinų būstų poreikis ukrainiečiams išlieka didelis. 

Tikėtina, kad, artėjant žiemai, jis dar padidės, nes karo veiksmai Ukrainoje nesiliauja.laikinų būstų poreikis ukrainiečiams išlieka didelis. Per paskutinę savaitę atvyko apie 500. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad būstų ir kitų tinkamų gyventi patalpų savininkai ar verslo atstovai, kurie apgyvendino žmones, bėgančius nuo karo Ukrainoje, gali teikti prašymus kompensacijoms gauti. Kompensacijos skiriamos 9 mėnesiams, jas galima gauti nuo š. m. balandžio mėnesio. Lapkritį bus išmokėta apie 1 mln. eurų kompensacijų už spalį. Iš viso apgyvendinusiems ukrainiečius jau bus sumokėta apie 8 mln. eurų kompensacijų.

Dugiausiai ukrainiečių apsistoja miestuose. Remiantis savivaldybių pateiktais duomenimis, daugiausia kompensacijų gavėjų už spalio mėnesį yra Vilniaus miesto savivaldybėje – 2029, Kauno miesto – 450, Klaipėdos miesto – 294, Kauno rajono – 182, Šiaulių miesto – 170, Panevėžio miesto – 142.

Kompensacijos dydis už būsto suteikimą panaudos pagrindais ukrainiečiams priklauso nuo to, kiek žmonių apgyvendinta. Už vieną apgyvendintą ukrainietį mokama 150 eurų, už kiekvieną paskesnį, apgyvendintą tame pačiame būste – po 50 eurų per mėnesį. Išmokos dydis nepriklauso nuo to, kurioje Lietuvos vietoje yra būstas, kuriame apgyvendinti ukrainiečiai.

Karo pabėgėliai iš Ukrainos apsigyvena ne tik privačiuose, bet ir valstybės bei savivaldybių valdomose patalpose, kur jiems užtikrinamos gyvenimui reikalingos būtinosios sąlygos.

 Šaltinis: SADM inf. pran.

 

 
Reklaminis skydelis