Mes turime 365 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2142
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34518
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:116267
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Automatinio vairavimo sistema - tinka daugeliui traktorių

2022 m. lapkričio 24 d.

 

Šiais laikais galima džiaugtis labai inovatyviomis sistemomis, kurios gali padėti daugelį darbų susijusių su žemės ūkiu atlikti ne tik kur kas greičiau, tačiau taip pat ir našiau. Juk visada siekiama kuo didesnio pelno ir natūralu, kad gera įranga - padeda pasiekti.

Viena tokių yra automatinis vairavimas. Tai yra sistema, kuri padeda daugelį žemės ūkio darbų atlikti kur kas našiau ir greičiau. Džiugu, kad vis daugiau verslų renkasi tokias galimybes ir džiaugiasi, kad jos padeda plėstis žemės ūkiui ir pasiekti daugiau.

 

Ne tik naujai technikai

Iki šiol gana dažnai yra priimta galvoti, kad inovatyvios įrangos yra tinkamos tik dideliam verslui, kuris dažniausiai naudoja naujos kartos techniką. Tai nėra tiesa. Taip, dažniausiai inovatyvi technika yra kur kas paprasčiau derinama su naujos kartos technologijomis, kurios dažniausiai padeda kur kas paprasčiau fiksuoti aplinkos pokyčius ir taip pasiekti didesnį našumą. Tačiau tai toli gražu nereiškia, kad senesni traktoriai ne tokie galingi ir niekada tokie nebus. Žinoma, nekalbame apie sovietinę techniką, tačiau ji apskritai jau retai yra sutinkama Lietuvos laukuose. O senesnio modelio traktoriai dažniausiai taip pat lengvai suderinami su traktoriais, tik galbūt tokiu atveju reikia rinktis konkrečių parametrų įrangą arba tartis su specialistais, kurie atlieka montavimo darbus.

Dėl to renkantis įrangą mes visada siūlome tartis su specialistais, kurie gali padėti suprasti - kas ir kaip. Ir nors tokios įrangos pajungimas yra labai greitas ir paprastas, tačiau kartais turint senesnę įrangą gali kilti daugiau klausimų. Dėl to pirmiausia reikia rasti gerą prekybos vietą. Tokiu atveju rasite ir tinkamą įrangą, ir tuo pačiu bus atlikti pajungimo darbai, galiausiai, atsakoma į kylančius klausimus.


Tik dideliam verslui?

Iki šiol gana gajus mitas, kad tokia sistema yra tinkama tik labai dideliam verslui. Tai nėra tiesa. Net ir mažesni ūkiai gali sau leisti įrangą, kuri ne tik optimizuoja darbus, tačiau taip pat ir padeda daugiau uždirbti. Svarbiausia yra rinktis tokią, kuri tinka labiausiai.

 

O kokie privalumai yra esminiai?

Greitis. Tai įranga, kuri padeda sutaupyti daug laiko.
Taupymas. O taupomi ne tik degalai, tačiau ir trąšos bei laikas.
Orientacija. Tinka bet kokiose vietose ir ant bet kokio paviršiaus.
Lengva instaliacija. daugelis pergyvena, kad tokios įrangos diegimas reikalauja specialisto. Tikrai ne.
Darbas ir esant sudėtingoms sąlygoms. Sistema gali būti naudojama ir darbui esant sudėtingoms oro sąlygoms, per lietų ir t.t.
Sklandus veikimas ir esant nelygiam paviršiui arba važiuojant atbulai. Taigi, puiki pagalba esant nepalankiam sklypui.

Rinkoje atsiranda vis daugiau įrangų, kurios turėtų padėti žemės ūkio darbus atlikti kur kas našiau. Svarbiausia yra su jomis ne tik susipažinti, tačiau taip pat ir išbandyti. Taip pat siūlome susipažinti ir su kitomis sistemomis. Šiuo metu jų yra gana daug ir technologijos atveria kelius išbandyti vis inovatyvesnes ir tinkančias daugeliui ūkių. Svarbiausia yra nebijoti drąsiai žengti technologijų keliu, kuris žemės ūkiui yra net būtinas.