Mes turime 612 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:8679
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27100
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:108849
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Įjungė šviesą, bet visai ne meras

2022 m. gruodžio 3 d.

Paaiškėjus, kad Švenčionių rajonas yra tamsiausia savivaldybė, nes tamsėjant ir ilgėjant vakarams, rajono kaimai, spėjama su mero žinia, buvo palikti aklinoje tamsoje – nešvietė nei vienas žibintas.

 Iniciatyvinė grupė „Mere, įjunk šviesą“ ėmė raginti tamsiausios savivaldybės vadovą nors truputį apšviesti kaimus. Grupės narys Kęstutis Trapikas auklėjo merą kitų savivaldybių pavyzdžiais. Niekas nepadėjo. Matyt, Vilniuje gyvenančiam Švenčionių rajono merui Rimantui Klipčiui kaimo žmonių bėdos labai tolimos. Čia švystelėjo gera mintis – kreiptis į vietinį žmogų, kuriam mūsų rūpesčiai labiau suprantami. Paskambino savivaldybės administracijos direktorei Jovitai Rudėnienei. Pasak iniciatyvinės grupės narių, pokalbis buvo dalykiškas, malonus ir rezultatyvus. Direktorė pažadėjo, kad nuo gruodžio 1 d. kaimuose įjungs apšvietimą, ir ištesėjo. Direktorė sakė, kad seniūnams duotas nurodymas nuo šiol įjungti apšvietimą, o jeigu kur nors nevykdo, reikalauti.

Mūsų inf.