Mes turime 342 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1796
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11983
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88013
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gąsdina šūviais?

2012 m. rugpjūčio 29 d.trečiadienis Nr.65 (1208)

Dar ir dabar tikriausiai daug kas prisimena Švenčionių r. aplinkos apsaugos inspekcijoje inspektoriumi dirbusį Algį Stūglį. Dabar jo darbovietė kita – Žemės ūkio ministerijos Žuvininkystės departamento Lašišinių žuvų skyrius. Tačiau gamtos, medžioklės pomėgis išliko ligi šiol.

Vieną rugpjūčio pradžios vakarą jis išsiruošė apžiūrėti savo nuosavos žemės valdų, esančių Stanislavavo-Šilinės miško pakraštyje. Žmogų liūdino ir piktino mašinų išvažinėti ir sutrypti laukai. Pagaliau ir miške daugybė mašinų provėžų. A.Stūglys gerai žino, kad šiuose plotuose medžiojo vilniečių „Aro“ būrelis.

Tokias jo mintis staigiai nutraukė netolimas šūvis. Žmogus pradėjo rėkti, kad taip elgtis nevalia. Į jo riksmą iš miško pakraštyje esančio medžioklės bokštelio nuaidėjo antras šūvis. Nežinia, kam jis buvo skirtas – žvėriui ar žmogui, sutrukdžiusiam brakonierių užmačias. Medžioklės bokštelyje žvėrių tykojęs brakonierius staigiai pasišalino ir „Passat“ mašina dingo sutemose.

Apie tai vėliau Algis Stūglys informavo ir Švenčionių r. aplinkos apsaugos agentūrą.

- Šaudo kas nori ir kur tiktai nori, - ligi šiol piktinasi medžiotojas. – Daug kas jaučiasi tarytum Afrikoje. Medžiotojų būreliai ar klubai su plotų savininkais nei žodžiu tariasi, nei rašytinių sutarčių sudaro. Ištrypia laukus, padaro daug žalos.

Pašnekovo tvirtinimu, pavieniai šūviai sutemose neretai pasigirsta ir kitose vietovėse.

Į A.Stūglio teisėtą pasipiktinimą verta rimtai įsiklausyti ir padaryti praktines išvadas.

Bronius NARKŪNAS
 

 
Reklaminis skydelis