Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5677
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19537
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91894
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mokslo metai rajone prasidėjo rugsėjo 3-ąją

2012 m. rugsėjo 5 d.trečiadienis Nr.67 (1210)

Mūsų rajone mokslo metų pradžia šiemet tapo rugsėjo 3-ioji – vyresnieji moksleiviai pasidžiaugė pailgėjusiomis atostogomis, pirmokėliams prisidėjo dar pora jaudulio ir laukimo dienų. Jiems tai ilgo kelio į žinių pasaulį pradžia. Tuo tarpu abiturientams – finišo tiesioji. Todėl visų žvilgsniai mokslo metų pradžios šventėje nukreipti į juos.

Pernai taip pat teko dalyvauti Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos ir Švenčionių pradinės mokyklos mokslo metų pradžios šventėje, todėl nesunku palyginti įvykusius pokyčius, o jie ryškūs. Prieš metus abiturientų buvo 112, o šiemet – 82. Švenčionių pradinės duris šiemet pravėrė šiek tiek daugiau nei 30 pirmokėlių, kuriuos už rankučių į šventę atvedė abiturientai. Kaip ir kiekvienoje šventėje, buvo gražių palinkėjimų, kuriuos moksleiviams ir gausiai susirinkusiems jų tėveliams išsakė Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktorė Danutė Čepulienė ir Švenčionių pradinės mokyklos direktorė Laima Veličkienė. Pirmuosius eilėraštukus mokykloje padeklamavo pirmokai, linkėjo sėkmės vyresniems draugams gimnazijos trečiaklasiai, apie prasidedančius paskutinius mokslo metus su liūdesio gaidele abiturientų vardu kalbėjo Paulius Svarauskas ir Ieva Vaškinelytė, abiturientų klasių auklėtojų vardu – Ramunė Šidlauskienė.

Nuskambėjęs toks paprastas ir toks pažįstamas tradicinis mokyklinis skambutis paskelbė naujų mokslo metų pradžią. Jų sėkmė priklausys nuo bendrų mokytojų, mokinių ir jų tėvelių pastangų.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis