Mes turime 138 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:613
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4006
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51332
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vasarą palydėjome aktyviai

2012 m. rugsėjo 5 d.trečiadienis Nr.67 (1210)

Rugpjūčio 22 – 23 dienomis Pabradės Poligone vyko jaunimo stovykla. Stovyklą organizavo Švenčionių miesto kultūros centro atvirų jaunimo erdvių programos „Kultūra – atvira, tik ateik 2“ koordinatorė Inesa Bojarunec ir Lietuvos šaulių sąjungos Vilniaus Karaliaus Mindaugo 10-os rinktinės Švenčionių rajono 13-os kuopos šauliai – kuopos vadas Anatolij Sivoj. Stovykloje dalyvavo atvirų jaunimo erdvių programos dalyviai, šauliai ir svečiai iš Švenčionėlių. Jaunimo stovyklos metu buvo organizuojami susipažinimo žaidimai, pristatymai, sportinė veikla, buvo pristatyta policijos programa, supažindinta su Pabradės Poligono teritorija ir tvarka, pavėžinimas kariniu transportu, šaudymas ir orientaciniai žygiai, instruktavo šauliai instruktoriai Kęstutis Pilipavičius, Rokas Zabiela ir Deividas Maminskas, taip pat stovykloje tvarką prižiūrėjo vadovė Lijana Špakova.

Jaunimas buvo supažindintas su topografijos, orientavimosi pagal žemėlapį pagrindais ir jau galėjo bandyti įveikti nustatytą dienos orientacinį žygį. Vadovai jau praėjus 1 val. pradėjo nerimauti ir intensyviai ieškoti miške atžymos taškų beieškančių jaunuolių. Nors jaunimas ir nukrypo nuo orientyrų, tačiau neišsibarstė ir laikėsi vienoje komandoje, taip ir pasiekė finišą. Du jaunuoliai Bronius ir Filipas (jaunuolis iš Latvijos) atsiskyrė ir bandė žygį įveikti be žemėlapio, ir norime pabrėžti, kad vieninteliai įveikė viso žygio distanciją, nors ir buvo paklydę.

Vakare jaunimo laukė naktinis orientacinis žygis, kurio metu visiems dalyviams sekėsi puikiai ir distancija buvo įveikta be nuklydimų.

Rugpjūčio 23 dieną jau iš pat ryto jaunimo laukė intensyvi programa, tai pavėžinimas kariniu transportu, kinologo parodomoji programa, šaudymas, sportinės varžybos ir apdovanojimai. Diena praėjo greitai ir sėkmingai, aišku buvo nuovargio, o kai kam net nesinorėjo palikti kareivinių ir krauti daiktų ir traukti namo.

Vadovai labai džiaugėsi ir norėtų iš savo pusės padėkoti Pabradės poligonui už bendradarbiavimą, už nuostabų maitinimą, taip pat Švenčionių policijos komisariato pareigūnams už programos pristatymą, ir žinoma visiems dalyviams už jų dalyvavimą jaunimo stovykloje.