Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4415
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20616
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96646
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Į Labanorinę žmonės suvažiuoja iš visos Lietuvos

2012 m. rugsėjo 12 d.trečiadienis Nr.69 (1212)

Labanorinė šiemet vėl sukvietė šimtus žmonių ne tik į atlaidus, bet ir į šventinę dalį. Labanoro Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčioje Šv. Mišios buvo aukojamos net tris dienas – penktadienį, šeštadienį, sekmadienį. Naujoji bažnyčia vos sutalpino visus tikinčiuosius. Šv. Mišias aukojo parapijos klebonas Jurgis Kazlauskas ir nemažai svečių kunigų, o šeštadienį, rugsėjo 8-ąją, 12 val. Šv. Mišias aukojo kardinolas vyskupas emeritas Juozapas Matulaitis.

- Mes šiandieną susirinkome pasveikinti dangiškąją Motiną Mariją, - su nuoširdžia malda kreipdamasis į susirinkusius tikinčiuosius sakė vyskupas. Jis savo pamokslu kvietė branginti dvasinę bažnyčią, kurią palygino su prieš metus pašventinta naująja Labanoro bažnyčia.

Per praėjusius nuo pašventinimo metus Labanoro bažnyčia dar labiau išgražėjo. Atsirado šoniniai altoriai, suolai. Parapijos klebonas Jurgis Kazlauskas ypač džiaugėsi parapijos žmonių gražiai sutvarkyta ir puoselėjama bažnyčios aplinka. Padėkojęs visiems už indėlį atstatant naująją bažnyčią, jis įteikė pirmąjį Labanoro angelą kaip padėką už paramą vyskupui Juozapui Matulaičiui, be kurio pritarimo nebūtų pastatyta ši bažnyčia. Angelą sukūrė Vaitkų šeima.

Kitą dieną buvo įteikti dar du Labanoro angelai. Juos klebonas įteikė Leonardui Zemlevičiui ir Mečislovui Baniui. Labanoro angelai ir vėliau bus įteikiami žmonėms, labiausiai prisidėjusiems prie naujos Labanoro bažnyčios pastatymo.

Žemiška, kupina geros nuotaikos ir linksmybių šventės dalis vyko buvusiame stadione. Kaip ir kiekvienais metais, į šventę susirinkusius sveikino būrys svečių: Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, Šarūnas Birutis, LR Seimo nariai Konstantas Ramelis ir Valentinas Stundys, Aplinkos ministerijos viceministras Stanislovas Šriūbėnas. Aukštaitijos nacionalinio ir Labanoro regioninio parkų direktorius Eminuelis Leškevičius, pasveikinęs visus su švente, įteikė padėkos raštus žmonėms, kurie nemažai prisidėjo prie Labanoro regioninio parko, šiemet švenčiančio 20-metį, puoselėjimo. Pirmąjį padėkos raštą jis įteikė Labanoro seniūnui Vincui Jusiui. Su Labanorine sveikino ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė.

Koncertinėje programoje pasirodė Pabradės fanfarinio orkestro grupė, vadovaujama Bronislovo Vilimo, Giedra Kaminskienė su dukromis dainavo Labanoro himną, o po to į sceną gausių aplodismentų lydimi lyg vėjas įsiveržė konkurso „Žvaigždžių duetai“ nugalėtojai Irūna Puzaraitė ir Marijus Jampolskis, jiems talkino atlikėjas Paulius. Tradiciškai šventės metu veikė mugė, o gamta nesugadino šventės lietumi. Rudeniškai gražus saulėtas oras kvietė linksmintis.

Algis JAKŠTAS



 

 
Reklaminis skydelis