Mes turime 264 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1239
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11426
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87456
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Fantastiška šventė, fantastiškoje aplinkoje!!!

2011 m. birželio 4 d., šeštadienis Nr. 41 (1088)

Fantastiška šventė, fantastiškoje aplinkoje!!! Visuomenės harmonizavimo parke, daugiau nei 120 ha ramybės... Taip galima būtų apibūdinti šeimų šventę, vykusią gegužės 28 dieną, Vaizgakiemio kaime, Prienų rajone. Tai pirmasis renginys šalyje, kuriame taip gausiai dalyvavo šeimų organizacijos, Šeimų ambasadoriai, konkurso „Darni šeima“ dalyviai, gausios šeimos.

Oras buvo puikus (kas sakė, kad bus škvalas ir perkūnija?:)). Kaip ten gražu!!! Nuostabiai tvarkinga, skoninga aplinka ir tiek visko daug vienoje vietoje! Ir apie viską pagalvota... Prie įėjimo netgi suskaičiavo visus „viščiukus“ - kiekvienas vaikas gavo tvirtą apyrankę su užrašytu tėvelių telefono numeriu.
Esame įsitikinę, kad kiekviena ten dalyvavusi šeima rado sau kažką įdomaus. Didžiulė teritorija buvo susiskirstyta zonomis – pagrindinėje erdvėje vyko paskaitos, diskusijos įvairiomis šeimas liečiančiomis temomis, netoliese – šeimų organizacijų mugė, veikė vaikų priežiūros kampelis, tvenkinyje smagiai pasivaikščiojome vandens burbulais.
Ramybės slėnyje buvo galimybė pailsėti ant sėdmaišių ir hamakų, pasiklausyti meditacinės muzikos, išgerti ajurvedinės arbatos ir paragauti jų gardumynų. Ten mokė gaminti dirbinius iš stiklo, popieriaus, veikė animacijos dirbtuvės. Vaikai piešė kreidutėmis, minkė plastiliną.
Svajonių mieste kiekviena šeima pasistatėme svajonių namą. Namas prie namo, pilis prie pilies ir vidury lauko išaugo didžiulis spalvingas miestas.
Na, o vyrai daugiausia pasireiškė aktyviojoje erdvėje, kurioje vyko varžybos po varžybų ir jie visur privalėjo sudalyvauti:). Žaidėme tinklinį, krepšinį, šachmatais ir dalyvavome daugybėje kitų rungčių. Beje, atsivežėme ir prizų - krepšinio, tinklinio kamuolį, aitvarą. Pirmą vietą laimėjome šachmatų turnyre, gerai pasirodėme krepšinio varžybose. Visų varžybų vedėjas buvo Gediminas Juodeika, tikrai nuostabiai sugebėjęs išjudinti publiką. Nors nelabai ir judinti reikėjo, šeimos draugiškai rungėsi viena prieš kitą, aktyviai dalyvavo visose rungtyse, sirgo viena už kitą. Tikriausiai tai pats draugiškiausiais renginys, kuriame teko dalyvauti. Nežinia, ar tokie žmonės susirinko, ar vieta tikrai sugebanti harmonizuoti, bet tiek betarpiškai bendraujančių nepažįstamų žmonių dar nebuvome matę.
Netoliese veikė pramogų salelės, kuriose mažieji talentai rodė savo sugebėjimus, vyko piešimo konkursai, vaidinimai, galima buvo išmėginti rankos taiklumą šaudant iš lankų ir arbaletų.
Jojimo manieže vyko įdomūs šunų pasirodymai, čia pat galima buvo pasiimti globoti gyvūną, pajodinėti žirgais... Laimės lauke patys pasigaminome savo laimės aitvarus ir leidome juos į dangų. Žodžiu, griebėme viską – pramogas, pažintis ir nuostabų orą.
Vakare gi nuostabų, ramų koncertą dovanojo smuikinkas Vilhelmas Čepinskis, dainininkė Vaida Genytė, dainuojamosios poezijos atlikėjai: Eglė Sirvidytė, Vytautas V. Landsbergis, G.Storpirštis. Grįžome namo pilni įspūdžių ir dėkojame už informaciją bei suteiktą galimybę dalyvauti šventėje Švenčionių rajono savivaldybės administracijai, Socialinių paslaugų centro direktorei Rimai Rakitienei.
 

Ramunė MUCHLIA

 
Reklaminis skydelis