Mes turime 266 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1485
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20029
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67355
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Daugiavaikei motinai įteiktas medalis

2012 m. rugsėjo 12 d.trečiadienis Nr.69 (1212)

Svečiai pasveikino ir daugiavaikį tėvą

Praėjusį penktadienį Milkūnų kaimo gyventojų Solomonidos ir Andrejaus Kirilovų namuose buvo šventė – su dovanomis juos aplankė Lietuvos Respublikos Prezidentūros kancleris Giedrius Krasauskas ir personalo skyriaus vedėja Gražina Urbonienė bei rajono meras Vytautas Vigelis ir Svirkų seniūnas Povilas Čapskas. Prezidentės pavedimu kancleris Giedrius Krasauskas įteikė devynis vaikus pagimdžiusiai ir užauginusiai Solomonidai Kirilovai ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį. Rajono meras ir seniūnas taip pat pasveikino daugiavaikę motiną ir įteikė dovanėles ir gėlių.

Personalo skyriaus vedėja Gražina Urbonienė, kuriai tokiose misijose tenka neretai dalyvauti, džiaugėsi šiuose namuose radusi ir daugiavaikį tėvą, nes dažniausiai jau sveikina likusias vienas motinas. „Gera matyti gražią ilgaamžių porą, užauginusią tiek vaikų. Gaila, kad nėra medalio ir daugiavaikiams tėvams, o juk ir jie verti apdovanojimo“, - sakė Gražina Urbonienė.

Devyniasdešimtmečio Andrejus ir pora metų jaunesnės Solomonidos rūpestingi vaikai jau keleri metai vienų nepalieka – po dvi savaites pasikeisdami dienas leidžia gimtuosiuose namuose prižiūrėdami tėvus. Kaimo pirkelė, kažkada buvusi pilna devynių vaikų klegesio, ir šiandieną dvelkia jaukumu, kurį kuria suaugę vaikai. Daugelis jų ne taip jau toli – Vilniuje, tik vienas brolis laimę surado Mogiliove, užtat dar vienas brolis gyvena visai šalia – Bačkininkuose. Gausi šeima liūdi prieš penketą metų netekusi vieno brolio, kuris gyveno su tėvais. Dabar visi draugiškai rūpinasi tėvais ir brangina vieni kitus.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ