Mes turime 391 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3481
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19682
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95712
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajone mažėja šildymo kaina

2012 m. rugsėjo 15 d. šeštadienis Nr.70 (1213)

Opozicija nepritarė: šiuo klausimu opozicijos nariai Arūnas Čenkus, Rimas Klipčius ir Zenonas Zenkevičius balsavo „prieš“, Janina Deveikienė, Rimantas Klipčius, Kęstutis Savickas ir Kęstutis Trapikas „susilaikė“

Ketvirtadienį rajono savivaldybės taryba po vasaros vėl rinkosi į posėdį. Natūralu, kad atėjus rudeniui į pirmąją vietą iškyla šildymo kaina. Jau nuo vasaros vidurio žmonės bauginami, kad ateinančią žiemą bus rekordinė kaina. Bet juk taip buvo kalbama jau praėjusią žiemą! Prognozuojama, kad ir taip nepakeliamai didelė šilumos kaina daugelyje Lietuvos miestų ir savivaldybių gali didėti net trečdaliu (apie 30 proc.). Paskutines dienas skaičiuojanti šalies valdžia viską verčia dujoms. Išdidžiai žadėjusi, bet nesugebėjusi išsiderėti nė centu atpiginti dujas, dabar seka pasakas apie biokurą, tarsi tai būtų paprasta. Ministrui panorėjus naujos katilinės neišdygs, o iš paskolų pastačius naujas šildymo kaina dar labiau išaugtų, negu dabar yra. Išlošia maži miesteliai, kurie jau pasistatę biokuro katilines. Mūsų rajone du miestai šildomi biokuru, o Pabradė taip ir liko dujomis. Atlikus išsamius skaičiavimus paaiškėjo, kad šiuo metu tai geriausias sprendimas. Pastačius Pabradėje naujas katilines (reikėtų dviejų), investicija būtų įskaičiuota į šilumos kaina, ir ji gerokai kiltų.

Pagal šilumos kainą Švenčionių rajonas yra septintoje vietoje. UAB „Fortum Švenčionių energija“ šiam šildymo sezonui jos ne tik nedidina, bet dar ir mažina 2,3 proc. Praėjusį šildymo sezoną buvo 22,9 ct/kWh, ketvirtadienį tarybos posėdyje patvirtinta 21,98 ct/kWh. Jeigu keisis kuro kaina, šilumos kaina bus perskaičiuojama.

Tarybos narių dauguma sprendimui pritarė.

Opozicijos elgesiu belieka stebėtis. Opozicija nepritarė: šiuo klausimu opozicijos nariai Arūnas Čenkus, Rimas Klipčius ir Zenonas Zenkevičius balsavo „prieš“, Janina Deveikienė, Rimantas Klipčius, Kęstutis Savickas ir Kęstutis Trapikas „susilaikė“.

 
Reklaminis skydelis