Mes turime 314 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3579
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13766
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89796
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėliuose sėkmingai statomi Lenkų namai

2012 m. rugsėjo 19 d. trečiadienis Nr.71 (1214)

Prieš porą metų Švenčionėliuose buvo įmūryta simbolinė kapsulė į pradedamų statyti Lenkų namų pamatus. Ilgą laiką statybos nevyko, o kai prieš keletą dienų rajono tarybos narys ir vienas šių namų statybos iniciatorių Vaclav Vilkoic pakvietė atvykti pasižiūrėti, kaip vyksta statybos, nustebau pamatęs bebaigiamas statyti pastato sienas.

- Prieš dvejus metus užkasėme simbolinę kapsulę, bet dėl įvairių objektyvių priežasčių statybos šiek tiek užsitęsė. Dabar, kaip matote, darbai vyksta sparčiai. Statybas finansuoja Lenkų bendrija, spalio mėnesį pagrindinius statybos darbus turėtume užbaigti. Stato Šalčininkų bendrovė UAB „Jarox“, kai kuriuos darbus darys ir mūsų „Ferumas“, tad ir mūsų žmonės turės galimybę užsidirbti. Kai pastatas bus baigtas, čia įsikurs kavinė, bus viešbučio numeriai, konferencijų salė. Čia tikrai nebus uždaros patalpos, o bus naudojamos bendruomenės poreikiams. Galutinai planuojame viską baigti iki 2013 m. gegužės mėnesio. Žinoma, jei neatsitiks nenumatytų trukdžių, - apie Lenkų namų statybą pasakoja Vaclav Vilkoic.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis