Mes turime 167 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3116
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17628
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:3116
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:141796

Gražėjanti Pabradė – bendrų pastangų vaisius

2011 m. rugpjūčio 6 d., šeštadienis Nr. 57 (1104)

Sakoma, kad apdovanojimas už gerą darbą – pats jo atlikimas. Ši idėja nesvetima ir Pabradės miesto bendruomenei „Domus“, kuri siekia suburti kuo daugiau aktyvių, Pabradės miestui neabejingų žmonių, pasiryžusių drauge darbuotis mūsų miesto labui.

Šį pavasarį Pabradėje vyko unikalus reiškinys – bendruomenės nariai, bendradarbiaudami su Pabradės miesto seniūnija, Pabradės socialinės globos namais ir Pabradės „Ryto“ gimnazija, be jokio atlygio kelias dienas plušėjo istoriniame miesto centre: buvo tvarkomas skveras, įrengtas gėlynas, paklotas akmenų grindinys aplink būsimąjį paminklinį akmenį. Visa tai nebūtų įmanoma be miesto seniūnės Lucijos Tunevič geranoriškumo. Ji parūpino ir reikiamų medžiagų, ir technikos, ir darbuotojų. Labai svarbus ir Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokytojų, mokinių bei jų tėvelių įnašas – jie patys užaugino įvairių gėlių ir kartu su Pabradės socialinės globos namų auklėtiniais bei darbuotojais jomis papuošė miesto skverą.

Kiekvieno, prisidėjusiojo prie skvero tvarkymo, indėlis yra itin vertingas. Daugeliui tai buvo savo meilės gimtajam miestui išraiška. „Man visuomet malonu padirbėti Pabradės labui“, – sakė pabradiškis Sigitas Ivanauskas, garsėjantis akmens mūro darbais. Jis konsultavo ir pats darbavosi klojant akmens grindinį.

Bendromis Pabradės miestiečių pastangomis sutvarkytas skveras šiuo metu jau džiugina praeivius margaspalviais žiedais, o bendruomenė „Domus“ žada tęsti pradėtus darbus ir rengti projektus tolimesniam skvero tvarkymui. Skveru ir šalia jo esančiu pastatu, buvusiais užvažiuojamaisiais namais susidomėjo žymi architektė Živilė Mačionienė (Jono Basanavičiaus gimtosios sodybos atstatymo, Kunigaikščių Oginskių koplyčios-mauzoliejaus Rietave restauravimo ir daugelio kitų žymių istorinių objektų atstatymo projektų autorė). Ji ir pasiūlė skverą vadinti „istoriniu miesto centru“. „Ne kiekvienas miestelis turi tokį įdomų objektą kaip „Užvažiuojamieji namai“, - teigia architektė ir siūlo ieškoti galimybių išsaugoti šį paveldą. Dar viena problema - nėra patogaus privažiavimo prie skvero ir automobilių stovėjimo aikštelės. Raginsime miesto valdžią atkreipti į tai dėmesį, rengiant miesto bendrąjį planą.

Bendruomenės „Domus“ pastangas puošti Pabradės miestą įvertino miesto seniūnija: bendruomenės nariams įteikta padėka už dalyvavimą talkose ir savo lėšomis paremtus pirmuosius skvero tvarkymo darbus bei aktyvų geranorišką darbą.

Jurgita KONCEVIČIŪTĖ
Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ narė