Mes turime 152 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:888
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3611
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55899
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. vasario 22 d., trečiadienis Nr.15 (1158)

Pareigūnus gundė kyšiais

Vasario 16 d. 18.00 val. Vilniaus miesto gyventojas S.G, gim. 1965 m., turbūt nutarė, kad kyšis – gali būti tinkamas būdas paminėti Valstybės dieną. Vyriškis, siekdamas išvengti administracinės nuobaudos už KET pažeidimą (vairavo transporto priemonę tamsiu paros metu neįsijungęs artimųjų žibintų šviesų), Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio patruliams davė 20 Lt kyšį.

Vasario 18 d. apie 23.40 val. Pabradės miesto gyventojas E.G., gim. 1984 m., siekdamas išvengti administracinės nuobaudos už KET pažeidimą (vairavo transporto priemonę „Peugeot 605“ neblaivus, 2,08 promilės alkoholio) Vilniaus apsk. VPK Švenčionių r. PK VPS PB vyresniajam patruliui ir patruliui davė 200 Lt kyšį.

Dėl šių įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 227 str. (papirkimas). Įvykiai tiriami.

 

Sniego gniūžte sužalojo akį

Vasario 15 d. įregistruotas Kaltanėnų seniūnijos gyventojo V.V. pareiškimas, kad Kaltanėnuose V.L. sniego gniūžte sužalojo dešinę akį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 1 d.

 

Siaubo filmų scenarijų pabradiškis pritaikė gyvenime

Paprastai benzininiais pjūklais savo aukas mėgsta vaikytis įvairūs siaubo filmų personažai. Tačiau filmo scenarijai keliasi ir į žmonių buitį. Vasario 15 d. įregistruotas Pabradės seniūnijos gyventojos V.P. pareiškimas, kad savo namuose sugyventinis V.V. girtas sukėlė triukšmą bei benzininiu pjūklu grasino jai ir jos motinai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 145 str. 1 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Pabradės miesto gyventojos V.L. pareiškimas, kad girtas sugyventinis D.S. sumušė ją ir mažametį vaiką. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

Vasario 20 įregistruotas Pabradės miesto gyventojos N.R. pareiškimas, kad namuose tėvas sukėlė konfliktą ir fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

 

Vagys iššlavė rūsius

Vasario 17 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK OVP specialisto tarnybinis pranešimas, kad Pabradėje, Architektų gatvėje, buvo apvogtas J.J. rūsys. Iš rūsio dingo perforatorius „Metabo“ ir benzopjūklas „Stihl“. Taip pat apvogtas V.S. priklausantis rūsys, iš kurio dingo kampinis šlifuoklis „Bosh“, kirvis ir atsuktuvų komplektas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

URC Pabradėje registruotas Gruzijos pilietis sulaikytas su įkalčiais

Vilniuje, prie Liepkalnio gatvėje esančios parduotuvės „Maxima“ automobilių stovėjimo aikštelėje, su įkalčiais sulaikytas Gruzijos pilietis G.A., kuris vogė atvažiavusiųjų apsipirkti daiktus. Jis pradūrė automobilio „Volvo“ padangą, pagrobė vairuotojo piniginę su pinigais ir dokumentais, bet čia pat policijos pareigūnų buvo sulaikytas. Sulaikytasis yra registruotas Užsieniečių registracijos centre Pabradėje. Įtariama, kad jis gali sirgti priklausomybe nuo narkotikų.

Šis vyriškis, stebėdamas automobiliais atvažiuojančius pirkėjus, pasirinkdavo auką ir ją sekdavo. Nutaikęs palankų metą G.A. pradurdavo automobilio padangą ir, kol vairuotojas ją apžiūrinėdavo ar keisdavo, iš automobilio salono pagrobdavo ten be priežiūros paliktą turtą.

Pareigūnai turi pagrindo manyti, kad įtariamasis gali būti padaręs daugiau panašių nusikaltimų Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai pastebi, kad Vilniuje padaugėjo panašių vagysčių - praduriamos prie didžiųjų prekybos centrų stovinčių automobilių padangos ir, vairuotojams jas keičiant, iš salono pagrobiamos piniginės, rankinės, kiti vertingi daiktai.

 

Dvi savaites – didesnis policijos dėmesys pėstiesiems

Šiais metais Lietuvoje eismo įvykiuose jau žuvo 39 žmonės, tarp jų daugiausia pėsčiųjų - 16. Tamsiuoju paros metu žuvo 14 pėsčiųjų. Praėjusiais metais mūsų šalyje eismo įvykiuose žuvo 297 žmonės. Didžiausią dalį žuvusiųjų (37 proc.) sudarė pėstieji.

Vasario 20 – kovo 4 dienomis, policijos pareigūnai šalies keliuose daugiausia dėmesio skirs pėsčiųjų kontrolei, jų daromiems pažeidimams išaiškinti ir užkardyti. Pėsčiųjų, kaip ir kitų eismo dalyvių, Kelių eismo taisyklių pažeidimams fiksuoti policija naudos ir viešojo, ir neviešojo patruliavimo būdus.

Eismo įvykiai, kuriuose nukenčia pėstieji, patvirtina tai, kad šie eismo dalyviai paprastai nepaiso vienos iš pagrindinių savo pareigų, numatytų Kelių eismo taisyklėse - įžengti į važiuojamąją dalį pėstiesiems leidžiama tik po to, kai jie įvertina atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį ir įsitikina, kad tai saugu. Kitas pėsčiųjų kol kas neįsisąmoninamas dalykas - atšvaito ar kito šviesą atspindinčio elemento turėjimas su savimi einant tamsiuoju paros metu neapšviestame kelyje.

 

Savaitės įvykių statistika

Per savaitę (vasario 13 - 19 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 128 pranešimai apie teisės pažeidimus, pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę (vasario 13 - 19 d.) policijos pareigūnai nustatė 30 viešosios tvarkos pažeidimų, iš jų: 28 pažeidimai pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose); 2 – pagal LR ATPK 174 str. (nedidelis chuliganizmas).

Per savaitę buvo nustatyti 57 kelių eismo taisyklių pažeidimai. 2 vairuotojai vairavo transporto priemonę neblaivūs (1 vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis; 1 - vidutinis), 8 vairuotojai vairavo neprisisegę saugos diržų, 3 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 6 vairuotojai vairavo transporto priemones, kurioms neatliktos valstybinės techninės apžiūros. Taip pat nustatyta 14 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimų. Per savaitę pareigūnai nustatė 4 neblaivius dviratininkus (2 dviratininkams nustatytas lengvas girtumo laipsnis; 2 - vidutinis), už KET pažeidimus sulaikyti 2 vairuotojai bandė pareigūnus papirkti pinigais.

Per savaitę Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK registruoti 2 eismo įvykiai, žmonės nenukentėjo. 2012 m. vasario 16 d. kelyje Švenčionys – Švenčionėliai, netoli Pilypų kaimo, Vilniaus miesto gyventojas V.G., vairuodamas automobilį VW JETTA, įvažiavo į pakelėje esantį griovį ir atsitrenkė į kelio ženklą. Žmonės nesužaloti. V.G., gim. 1962 m., surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2 d.

Į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Viešosios tvarkos skyriaus Operatyvaus valdymo poskyrį buvo pristatyti 36 asmenys, kurie įvykdė nusikalstamas veikas arba administracinius teisės pažeidimus, iš jų - 23 neblaivių. Į laikino sulaikymo patalpas patalpinta 14 asmenų, iš jų – 13 neblaivūs.


Parengta pagal Švenčionių RPK ir PD informaciją

http://www.policija.lt/svencioniupk/
Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 

 
Reklaminis skydelis