Mes turime 114 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:450
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20700
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:10256
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:141796

Sumokėto GPM dalį skirkite paramai

2024 m. balandžio 20 d.

Norint skirti paramą, prašymąreikia pateikti iki gegužės 2 d.

Daugiau nei 57 tūkst. Vilniaus apskrities gyventojų jau pateikė prašymus skirti dalį 2023 m. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM) paramai. Praėjusiais metais daugiau nei 160 tūkst. Vilniaus apskrities gyventojų paramai skyrė virš 13 mln. eurų.

Prašymai skirti dalį GPM paramai teikiami tik e. būdu vedlio pagalba elektroninio deklaravimo sistemoje EDS. Nauja tai, kad nuo šių metų iki 0,6 proc. gyventojai gali skirti politinėms organizacijoms, t. y. ne tik politinėms partijoms, bet ir politiniams komitetams.

GPM dalį paramai skirti galima tik paramos gavėjo statusą turintiems asmenims ir reikalavimus atitinkančioms politinėms organizacijoms. Prieš teikiant prašymą gyventojai visada gali pasitikrinti tai  VMI internetinėje svetainėje.

Paramos gavėjams ir meno kūrėjams galima skirti iki 1,2 proc. GPM, politinėms organizacijoms, profesinėms sąjungoms ar jų susivienijimams — iki 0,6 proc.

Šaltinis – Vilniaus AVMI