Mes turime 383 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4726
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29856
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77182
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Visi darbdavių pranešimai „Sodrai“ bus elektroniniai

2014 m. balandžio 12 d. šeštadienis Nr. 28 (1366)

Nuo gegužės visi draudėjai „Sodrai“ duomenis apie apdraustuosius teiks elektroniniu būdu.

Apie 19 tūkst. draudėjų, turinčių keturis ir mažiau darbuotojų, iki šiol „Sodrai“ teikė popierinius socialinio draudimo pranešimus. Nuo gegužės šie pranešimai turės būti teikiami per Elektroninę draudėjų aptarnavimo sistemą (EDAS) ir pasirašyti saugiu kvalifikuotu elektroniniu parašu.

Ši tvarka užtikrins tikslesnį informacijos perdavimą, leis draudėjams greičiau pateikti duomenis „Sodrai“ ir gauti informaciją apie apdraustuosius, kurie papildomai dalyvio lėšomis kaupia pensijai.

Be to, nuo gegužės atsisakoma socialinio draudimo pažymėjimų – jų nebereikės pateikti įsidarbinant, tad jie nebebus išduodami „Sodros“ skyriuose.

Dėl to priimant į darbą ar teikiant „Sodrai“ kitus socialinio draudimo pranešimus nebebus privaloma nurodyti asmens socialinio draudimo numerio, užteks asmens kodo. Neturintiems Lietuvoje suteikto asmens kodo ši tvarka negalioja: jų asmens socialinio draudimo numeris pranešimuose turi būti nurodomas kaip ir anksčiau.

Prisijungti prie EDAS sistemos galima adresu http://draudejai.sodra.lt arba per elektroninės bankininkystės sistemą.

Socialinio draudimo pranešimus taip pat galima pateikti „Sodros“ teritoriniuose skyriuose, pasinaudojant kompiuteriais, skirtais klientams. Čia taip pat teikiamos kvalifikuotų „Sodros“ specialistų konsultacijos pranešimų pildymo bei kitais klausimais.

Informaciją apie pranešimų pildymą taip pat teikia „Sodros“ informacijos centras telefonu 1883 arba (+370) 5 250 0883.