Mes turime 181 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1653
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4376
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56664
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dar vienas draugystės adresas

2014 m. lapkričio 19 d. trečiadienis Nr. 87 (1425)

Penktadienį rajono savivaldybėje lankėsi Gruzijos ambasadorė Khatuna Salukvadzė. Su Europos Sąjunga pasirašiusios asociacijos sutartį ir siekiančios narystės ES Gruzijos ambasadorę pasitiko rajono meras Vytautas Vigelis, mero pavaduotoja Raja Krupenina, administracijos direktorė Vida Rastenienė ir kiti asmenys. Mero pavaduotoja Raja Krupenina pristatė rajoną, jo įžymybes, projektinę veiklą. Ambasadorę ypač sudomino ES parama būsto renovacijai. Ji labai įdėmiai klausėsi ir klausinėjo, kaip tai vyksta realybėje, kaip tokios didelės lėšos skiriamos būsto gerinimui dovanai. Rajono meras smulkiai išaiškino naujausią renovacijos modelį, kai visus rūpesčius prisiima savivaldybė, o gyventojai savąją dalį lėšų po truputį išmokės iš sutaupytų už šildymą. Su ES pagalba Lietuva padarė tokią didelę pažangą, kuri tolimos šalies atstovei kelia susižavėjimą ir nuostabą.

Baigdama rajono pristatymą, vicemerė paminėjo valstybes, su kuriomis savivaldybė turi bendradarbiavimo sutartis ir pajuokavo, kad Gruzijos tarp jų dar nėra. Ambasadorė pažadėjo: „Šį trūkumą ištaisysime“, ir tuoj pat suminėjo kelis Gruzijos miestelius, kurie galėtų tapti Švenčionių partneriais.

Susitikimas su Gruzijos ambasadore surengtas tarybos nario Dariaus Veličkos iniciatyva. Jo žiniomis, Vidaus reikalų ministerija nuo kitų metų numato skirti bendradarbiavimui su Gruzija, Moldova ir Ukraina dideles lėšas. Tad dabar tinkamas metas megzti kontaktus.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis