Mes turime 139 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:770
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3493
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55781
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos veikla sertifikuota jau vienuolika metų

2015 m. balandžio 22 d. trečiadienis, Nr.41 (1465)

Miškų sertifikavimas – tai procesas, kurio metu miškų ūkinė veikla įvertinama pagal nustatytą standartų visumą. Tai vienas būdų, kaip pasauliniu mastu išsaugoti miškus.

2003, 2009 ir 2013 metais Švenčionėlių urėdijos miškų sertifikavimo darbus atliko Danijos bendrovė NEPCon įgaliota Rainforest Alliance atstovė Baltijos šalyse, pagal Forest Stewardship Council ® (Miškų Valdymo Tarybos) reikalavimus.

2004 metų rugsėjo mėnesį urėdijai įteiktas FSC® sertifikatas, kuris galiojo penkerius metus. 2009 m. balandžio 6-7 d. UAB „NEPCon LT“, bendradarbiaujanti su JAV nepelno organizacija „Rainforest Alliance“ turinčia FSC akreditaciją, atliko FSC miškų tvarkymo bei gamybos grandies resertifikavimo darbus. 2009 m. birželio 7 d. urėdijai išduoto FSC® sertifikato galiojimui pasibaigus, 2013 metais atliktas dar vienas resertifikavimo auditas ir išduotas sertifikatas, kuris galioja iki 2019 m. birželio 7 d.

Kiekvienais metais atliekami miškų urėdijos valstybinės reikšmės miškų, kuriuose jai yra pavesta vykdyti kompleksinę miškų ūkio veiklą, kasmetiniai auditai, siekiant stebėti ar Švenčionėlių urėdijos miškuose ūkininkaujama laikantis pasaulinių tvaraus ir subalansuoto miškų ūkio principų.

Sertifikavimo tikslas - pasiekti, kad miškai būtų tvarkomi ir naudojami, vadovaujantis atsakingo miškų ūkio principu, tai yra nekenkiant miškų ekologinėms, socialinėms bei ekonominėms funkcijoms.

FSC® sertifikatas reiškia, kad Švenčionėlių miškų urėdijos miškai tvarkomi pagal griežtus aplinkosauginius, socialinius ir ekonominius standartus, urėdijos vykdoma veikla atitinka nacionalinius teisės aktus ir tarptautinius reikalavimus. Taip pat palaikomi geri santykiai su gyventojais.

Šių metų balandžio 28-30 dienomis VĮ Švenčionėlių miškų urėdijoje vyks sertifikavimo auditas. Kviečiame visus suinteresuotus asmenis pareikšti savo nuomonę apie urėdijos vykdomą veiklą.

VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos inf.

 
Reklaminis skydelis