Mes turime 150 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:82
mod_vvisit_counterŠią savaitę:41382
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:123131
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skolintus milijonus mes į kelius

2020 m. balandžio 18 d., šeštadienis, Nr.30(1945)

Vyriausybė skirs 150 mln. eurų kelių remontui, švelnindama koronaviruso pasekmes verslui

Vyriausybė nutarė atsigavimą po karantino pradėti nuo kelių. Trečiadienį iš esmės patvirtintame plane numatyta 150 mln. eurų skirti keliams iš skolintų valstybės lėšų. Pinigus planuojama panaudoti valstybinės ir vietinės reikšmės kelių remontui bei rekonstrukcijai, gyvenvietėse esančių ir jas jungiančių žvyrkelių asfaltavimui, taip pat į lankytinas, rekreacines ir kurortines teritorijas vedančių kelių bei pasienio teritorijų kelių remontui. Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad Vyriausybės pasitarime priimtas sprendimas yra „žinia kelių sektoriui, įmonėms, dirbančioms Lietuvos keliuose, kad jos gali stabiliai samdyti darbuotojus, didinti pajėgumus, įsigyti reikalingą techniką“, nes užsakymų pakaks.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius mano, kad  „gera kelių ir gatvių būklė turės teigiamos įtakos ir valstybės ekonomikos augimui,“ Pasak ministro,  šiuo laikotarpiu kelių tiesimas ir remontas stimuliuos ekonomiką ir leis kelių sektoriuje veikiančioms bendrovėms toliau vykdyti savo veiklas, gauti užsakymus ir išlaikyti darbuotojus.  Anot jo, ši iš skolintų valstybės lėšų skiriama injekcija bus papildoma priemonė be jau prieš mėnesį „atšildytų“ 142 mln. eurų Kelių priežiūros programoje. Galutinį sprendimą numatoma priimti po savaitės, skirstant Valstybės rezervo lėšas.

Taigi, gerbiamieji, pamatę asfaltuojamus kelius ir keliukus, nepulkite šlovinti  rajono valdžios – tai tikrai ne jos nuopelnas, o Vyriausybės sprendimas.