Mes turime 185 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1134
mod_vvisit_counterŠią savaitę:39422
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:121171
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių bažnyčios choras giedojo Labanoro bažnyčioje

2020 m. rugsėjo 12 d., šeštadienis, Nr.68 (1983)

Šiemet Labanorinės atlaidai vyko ramesnėje aplinkoje, nes dėl koronaviruso buvo uždraustos visos linksmybės. Tad, kaip ir pridera, viskas vyko bažnyčioje, o sekmadienį šv. mišių metu giedojo Švenčionių bažnyčios choras. Štai ką papasakojo choro vadovė Jolita Budrytė Abromavičienė:

- Kai kurie iš choristų Labanoro bažnyčioje Šv. Mergelės Marijos gimimo atlaiduose dalyvavo pirmą kartą, o man ir mano šeimai Labanoro parapija ir ši bažnyčia - ypatingoje širdies vietoje. Kuomet priklaupiama keliais prieš Aukščiausiąjį ir dėkojama, apima nepaprastas jausmas, nes dėkinga esu už labai daug ką: už saulėtas vaikystės vasaras, praleistas Labanoro apylinkėse, Pašerinės kaime, prie Ešerinio ežero, už parodytą senelių tarpusavio meilės ir santarvės šeimoje gražų pavyzdį, už išmokytą darbštumą, rūpestį vienas kitu ir pagarbą žmogui.

Nuoširdus ačiū visiems Švenčionių Visų šventųjų bažnyčios choristams, mano brangaus tėvelio, gimusio ir augusio Labanoro apylinkėse, ilgamečiams draugams, kurie šią dieną maldoje, giesmėse, mintimis ir širdimi buvo kartu. Tai buvo pati nuostabiausia dovana, sugrąžinusi mane į vaikystę.

Algis JAKŠTAS