Mes turime 123 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1008
mod_vvisit_counterŠią savaitę:39296
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:121045
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Auginate hiperaktyvią katę? 3 patarimai, padėsiantys susigrąžinti ramybę į namus

2022 m. balandžio 25 d.

Naminių gyvūnų yra įvairiausių - kiekvienas iš jų pasižymi ne tik skirtinga išvaizda, bet ir elgsena. Kartais žmonės priglausdami naminę katę tikisi, kad ši bus gana pasyvi, meili ir nekelianti bėdų. Deja, tačiau besiskiriant tiek veislėms, tiek gyvūno amžiui, tiek praeities patirtims, gali nutikti ir taip, kad katė yra hiperaktyvi. Kaip susitvarkyti su šia problema?

 

Investuokite į kokybiškus žaislus

Didelė dalis gyvūnų mylėtojų žino - žaislai yra neatsiejama smagios dienos dalis katėms. Visgi, kai kurie žmonės primiršta, kad gyvūnui tie patys žaidimai gali pabosti, investicija į naujas, interaktyvias pramogas atrodo nebūtina. Būtent šios minties klaidingumas pasimato naktį, kuomet bandant miegoti katinas pradeda savo aktyvų laiką lėkdamas po kambarius. Namuose turėdami įvairių žaislų tikrai neprapulsite - gaudynėms tiks žaislai su plunksna ar lekiančios pelės, aktyviam poilsiui tiks draskyklės, į kurias įmontuoti žaislai, padengti katžole. Natūralu, kad dėl tokių smulkmenų vykti į parduotuvę atrodo nelogiška, todėl palengvinkite sau dieną - žaislus ir draskykles savo katei įsigykite internetu. Taip pat rekomenduojama turėti ir tokių pramogų, kurios padeda lavinti gyvūno protinius gebėjimus, netgi mokytis komandų. Neretai šalia tokių žaislų pravartu turėti gyvūno ypatingai mėgstamo maisto ar skaniukų, taip šį paskatinant.

 

Apsvarstykite apie kito gyvūno priglaudimą

Hiperaktyvių kačių šeimininkai gana dažnai kaip pirmą problemos sprendimo būdą išbando žaislus. Šiems nepadėjus pasimetama - katė elgiasi taip, kaip jai norisi, nejučia sutrumsdama ramų laiką. Gąsdinanti, bet veikianti idėja - kito naminio gyvūno priglaudimas. Jei gyvūnui neužtenka turimos fizinės veiklos, o papildomo laiko jam skirti negalite, tai už Jus gali padaryti dar vienas katinas. Kompaniją vienas kitam palaikantys augintiniai ne tik išsidūks, bet ir jaus mažiau nerimo, kuomet šeimininkai palieka namus išvykdami į darbus. Žinoma, kad antras gyvūnas neprivalo būti katinas. Norintiems priglausti šunį, tikrai vertėtų apsvarstyti šią idėją. Aišku, pirma reikėtų pažiūrėti, kaip auginamas katinas reaguoja į šį gyvūną, ar šie išvis turi potencialo susibendrauti. Rinkdamiesi draugą savo augintiniui neskubėkite - suklydę galite susikurti tik dar daugiau neramumo savo namuose.

 

Kiek įmanoma labiau laikykitės rutinos

Įpročių kūrimas ir jų laikymasis svarbus ne tik mums, žmonėms. Rutinos nauda gali pasidžiaugti ir mūsų augintiniai, ypač tie, kurių aukšta energija niekaip nėra išnaudojama. Kartais katės, besielgdamos labai ekcentriškai bando parodyti, kad dėl kažko nerimauja. Toks nekantrumas gali pasireikšti ir dėl noro pavalgyti. Tai gali reikšti vieną - pravartu pakeisti valgymo rutiną, porcijas padarant mažesnėmis, bet dažnesnėmis. Josera siūlo platų sauso maisto katėms pasirinkimą, kuris nudžiugins net ir labiausiai užsispyrusias kompaniones. Taip pat rekomenduojama prižiūrėti savo katės miego kokybę. Jei ši didžiąją dalį dienos praleidžia snausdama, natūralu, jog naktį ieškos kaip išnaudoti susikaupusią energiją. Geriau pratinkite savo augintinį prie dažnesnių žaidimų, įdomu tai, kad kai kurioms katėms netgi patinka pasivaikščiojimai su šeimininkais. Ieškokite būdų, kurie padės gyvūnui įveikti nuobodulį. Atminkite, kad neskirdami savo katei dėmesio, sunkiai išspręsite užsistovėjusią problemą.